Amalia Enache, sfaturi de parenting. Ce planuri are pentru fiica sa

1 82762 original jpg jpeg

Prezentatoarea tv a născut o fetiţă frumoasă foc. După o pauză de câteva luni, timp în care s-a bucurat de meseria de mămică, Amalia Enache revine la pupitrul ştirilor. Dar asta nu îi va afecta cel mai important job: cel de mamă.

Într-un interviu pentru mediafax.ro, Amalia Enache a vorbit despre fiica ei. Susţie că va fi o mama înţelegătoare şi îşi va lăsa fiica să aleagă destinul pe care şi-l doreşte. Acelaşi lucru l-au făcut şi părinţii Amaliei Enache şi se pare că a funcţionat de minune în acest caz.'O să încerc să fac ca părinţii mei. Să nu pun în fiica mea fricile mele, dorinţele mele şi viitorul ei să fie cam pe unde va decide ea, cam din punctul în care va fi suficient de matura să facă asta. Acum e foarte mică n-are încotro decât să meargă la gradiniţa la care o s-o dau eu (râde), la şcoala la care o s- o dau eu, n-are încotro decât să aibă mici revolte, probabil, în momentul în care eu o să vreau o educaţie,  să facem una alta, să facă sport, să facă ce-o să mai îmi treacă mie prin cap să facă. O să mergem aşa, încet, încet,  până în punctul în care... la mine eliberarea mare şi ,nu ştiu,  momentul în care personalitatea mea a căpătat efervescenţă, a fost în adolescenţă şi cred că,  slavă Domnului, am suficient răgaz (râde) până atunci să mă pregătesc.

Nu ştiu unde va fi viitorul, cred că nu ne putem imagina. M -a amuzat mult la momentul tăierii moţului, când copilul împlineşte un an ştii că îi pui pe o tava nişte lucruri să-şi  aleagă  ea, şi după asta “se arată “ ce o să fie ea. Şi mă gândeam că acum 30 de ani cine şi ar fi imaginat că vor apărea meserii din astea legate de IT,  să faci aplicaţii să lucrezi la facebook, twitter să … deci nu ştim ce le punem pe tavă copiilor la tăierea moţului , pentru că nu ştim încotro va fi lumea peste 20 de ani, nici în România , nici în Europa,  nu ştim cât de mult vor veni ruşii spre noi, nu ştim cât de mult se vor întinde chinezii în lumea asta (râde), aşa că nu ştiu.

a mărturisit Amalia Enache.

În plus, vedeta a mai comentat şi o mişcare din America, #metoo, care a făcut furori şi în România.

image

'Eu sunt extraordinar de mi se pare, cu adevărat, o revoluţie în lume. Ea porneşte ca de fiecare dată din Statele Unite. Am văzut că foarte mulţi la noi bagatelizează, la noi lucrurile se intamplă, în zona aceasta a democraţiei, a mişcărilor sociale, la noi oricum se întâmplă întotdeauna mai târziu şi cred că vor mai dura nişte ani ca şi la noi să fie mai asumată această mişcare. S-a întâmplat ici colo, cineva din publicitate, dar n-am văzut mari nume la noi care să iasa cu poveşti foarte puternice deşi sunt convinsă că ele există. Mie mi se pare ca e, pentru femeile din aceasta lume, e o revoluţie. O revoluţie de putere la fel de important ca atunci cănd am fost lăste să votăm. E o voce importantă şi mă doare că la noi în ţară avem încă cealaltă parte a monedei foarte profundă. N-am putut să dorm la ultimele ştiri cu femei ucise de soţii lor, cu toate poveştile astea de abuzuri, de abuzuri atât de trecute sub tăcere, în care cred că noi cu toţii, toată această societate, suntem vinovaţi de complicitate.

Eu nu am fost hărţuită sexual. M-am gândit foarte mult la povestea asta atunci când cu metoo. Nu stiu de ce s-a întamplat asta, dar cred că şi pentru că (râde) am avut întodeauna şefe femei. Întotdeauna (râde). Ştii că la ştiri este o şefa femeie, la televiziunea din Timişora directorul era o femeie, aşa a fost să fie. Dar pe de altă parte trăiesc în România şi dacă o luăm de la mersul pe stradă şi strigătele muncitorilor care lucrează la un şantier şi tu ai trecut pe acolo, dacă sunt atentă la toate astea, am mici experienţe, dar nu am experienţe puternice care să aibă vreo relevanţă, slavă Domnului! Poate că am trăit eu într-o zona din asta de protecţie. Am avut două servicii toată viaţa mea, la o televiziune în Timişoara şi la Protv ultimii 20 de ani, aşa că …m-a  ferit Dumnezeu.'



Recente

Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor  foto   Shutterstock jpg