Angela Lansbury a murit în somn, la 96 de ani. Ultimul interviu, făcut public după moartea sa

După o carieră de aproape 80 de ani, mult îndrăgita actriță și-a încheiat socotelile cu Hollywoodul și cu viața. Pe 11 octombrie 2022, ne-am despărțit definitiv de vedeta serialului „Verdict: Crimă!”. Însă, cu 12 ani în urmă, ea a înregistrat un interviu care a devenit public abia ieri, după moartea ei.

image

În 2010, actrița a vorbit cu cei de la The New York Times oferindu-le ultimul ei interviu. „A stat de vorbă cu noi având o înțelegere clară – că interviul va deveni public doar după moartea ei”, au dezvăluit cei de la NYT pe 11 octombrie. 12 ani mai târziu, publicația a postat interviul cu Angela, așa cum și-a dorit regretata actriță.

Începuturi furtunoase

În 1966, Angela Lansbury a cucerit Broadway-ul, cu rolul din Mame, care i-a adus primul premiu Tony din cele șase câștigate: „Atunci am devenit cunoscută”, spunea Angela în ultimul ei interviu. „Devenise totul plin de strălucire, iar eu nu avusesem parte de așa ceva până atunci”.

Născută pe 16 octombrie 1925, Dame Angela Brigid Lansbury și-a făcut debutul la Hollywood în 1944, în filmul „Gaslight”, care i-a adus și prima nominalizare la Oscar, în cea de-a 17-a ediție a fastuoasei ceremonii de acordare a statuetelor de aur.

Plecarea definitivă

Lansbury s-a stins din viață pe 11 octombrie, la ora 1.30 noaptea, în timp ce dormea în casa ei din Los Angeles, California, după cum ne-a informat familia ei. Moartea ei a venit la cinci zile înainte de-a împlini 97 de ani, pe 16 ocrombrie 2022.

„Copiii lui Dame Angela Lansbury vă anunță cu tristețe că mama lor a murit în liniște, în somn, acasă la ea, în Los Angeles, la ora 1.30, pe 11 octombrie 2022, cu cinci zile înainte să împlinească 97 de ani”, stă scris în comunicatul de presă publicat de revista People. „O cemonie privată, la care va participa familia, va avea loc la o dată ce rămâne a fi hotărâtă”, au completat membrii familiei sale comunicatul.

image

Familia actriței sugerează că Angela Lansbury a murit din cauze naturale. Actrița a decedat la 17 ani după ce s-a operat la genunchi. Își înlocuise cartilagiul în iulie 2005, după ce, în 1994, vedeta hollywoodiană s-a operat și la șold.  

Suferind de mulți ani de artrită, Lansbury s-a izolat destul de mult în casă pe perioada pandemiei. Mai mult, ea a fost nevoită să renunțe la pasiunea ei, grădinăritul, din simplul motiv că durerile cauzate de artrită nu-i mai permiteau mișcări complexe.

Bătrânețe asumată

În ultimile luni de viață, Angela și-a petrecut timpul gătind, citind și desfăcând rebusuri. „Iau mai multe vitamine și dorm destul de mult”, a precizat ea în interviul oferit celor de la Closer Weekly cu numai câteva luni înainte de-a se prăpădi.

Cu alte cuvinte, interviul din 2010 n-a fost ultima discuție pe care actrița a avut-o cu presa, însă ea așa l-a gândit pe cel din New York Times la acea vreme. Se pare că s-a răzgândit pe parcurs și a mai vorbit cu jurnaliștii ulterior: „Sunt de părere că bătrânețea nu trebuie să ne împiedice din a merge mai departe. Eu îmi continui viața, după cum vedeți...”.

Ultimul ei mesaj

În cee ace preconize a fi ultimul său interviu, câștigătoarea a șase premii Tony a recunoscut: „Am fost o actriță extrem de bună! Am fost actriță, nu o vedetă frumoasă”. Moștenirea pe care Lansbury și-a dorit să ne-o lase a fost cât se poate de frumoasă și de prețioasă. „Prin rolurile mele sper să-i fac pe oameni să evadeze din viețile lor și să se lase transportați în alte zone ale vieții în care n-ar fi ajuns altfel niciodată”, a ținut să precizeze mult îndrăgita actriță. „Viața e atât de grea pentru atât de mulți oameni!”, a conchis ea.

image

Vedeta, care s-a apucat de fumat la 14 ani și s-a lăsat de păcătosul viciu abia cu 30 de ani înainte de-a dispărea dintre noi, are trei copii care-i pregătesc, în acest moment, înmormântarea.

Foto - Imdb



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg