Autoarea romanului „Pe aripile vântului”, mare amatoare de erotică

Margaret Mitchell a avut o viață personală la fel de palpitantă ca cea a personajelor din „Pe aripile vântului”. Faimoasa scriitoare a romanului de mare succes a publicat un singur volum în toată viața sa. A început să scrie de la o vârstă fragedă, dar întregul proces s-a desfășurat exact cum și-a dorit ea, nu cum i-a dictat vreo editură existentă la acea vreme.  

image

Books Tell You Why ne informează că Margaret și-a petrecut copilăria scriind diverse nuvele în caietele ei de însemnări, pe care le „publica”, în joacă, la editura inventată de ea și denumită Urchin Publishing Co. În adolescență, a reușit să termine un roman în toată regula, „The Big Four”, însă nu se știe ce s-a întâmplat cu manuscrisul original, care n-a fost publicat niciodată.

Iubire, gelozie și pasiune neîmpărtășită sunt temele principale din romanul „Pe aripile vântului”. Cel mai probabil autoarea cărții știa din proprie experieneță despre asemenea lucruri, ea fiind o femeie frumoasă, curtată de mulți.

Experiențe foarte personale...

„În scurta ei viață, a avut mai mulți bărbați îndrăgostiți până peste cap de ea, mai mulți pretendenți serioși decât orice altă fată din Atlanta”, a divulgat jurnalistul Polly Peachtree despre faimoasa scriitoare, în 1922. Iar, în acea perioadă, autoarea își explora și ea propria sexualitate într-un mod considerat surprinzător de mulți…

image

Pe vremea când era o tânără de mare succes în rândul reprezentanților sexului puternic, care frecventa orașul cosmopolit New York, Mitchell a început să colecționze un alt soi de… literatură, după cum susține Books Tell You Why. Ea era o vehementă susținătoare a „tuturor formelor de exprimare sexuală”, lucru care a determinat-o să înceapă să colecționeze literatură erotică, în tinerețea ei.

Literatură erotică

Cărți precum „Aphrodite” și „Fanny Hill”, care conțin descrieri erotice destul de explicite, i-au stârnit mult interesul și, în timp ce le citea cu mare ardoare, s-a apucat să scrie și „Pe aripile vântului”, susține Early Bird Books. Cartea nu este una deocheată, după cum știm cu toții prea bine, însă trebuie să recunoaștem că conține pasaje de-o pasiune mistuitoare între cele două personaje principale ale sale, Scarlett O'Hara și Rhett Butler.

Există, totuși, o secvență în carte de un erotism evident, care a stârnit rumoare de-a lungul deceniilor. Este vorba despre o scenă de amor, petrecută pe scări, care a devenit de-a dreptul controversată în viziunea multora, e de părere Spark Notes.

O tânără din anii ’20 care deținea o colecție de literatură erotică era prost văzută la acea vreme, marginalizată și combătută, însă lui Margaret Mitchell nu i-a păsat de opinia publică. Dimpotrivă. Autoarea s-a considerat întotdeauna „o femeie fără scrupule, care flirtează în neștire” și și-a văzut în continuare nestingherită de viața ei scandaloasă, după cum ne informează Books Tell You Why.

Foto - Pe aripile vântului (1939)



Recente

Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg