Mai avem timp și chef pentru sex? Cum facem loc senzualității în viața de cuplu

Multă lume crede că o partidă intimă senzațională are loc doar în dormitor. Dar, dacă consideri că toată magia are loc doar când luminile se sting, copiii dorm în pat la ei și responsabilitățile profesionale sunt bifate, ei bine, te poți înșela.

image

Readucerea pasiunii în viața ta de cuplu ține de plăcerea pe care o poți obține atât în pat, cât și în restul casei, în locurile în care te vezi cu partenerul, oriunde. Cu alte cuvinte, e nevoie să scoatem erotismul de la naftalină și să ne reamintim limbajul senzualității, dacă ne dorim o viață sexuală împlinită.

Trebuie să recunoaștem cu toții că scenele de sex din filme ne complexează pe toți. Vedem cum bărbatul o ridică pe femeie ca pe un fulg, o aruncă în pat și trece direct la actul sexual în sine, fără să mai piardă timpul cu preludiul. Iar ea e perfect de acord cu asta. În viața reală e puțin diferit, nu credeți? Adică ce se întâmplă cu cei care au probleme cu spatele, care sunt puțin mai rotunjori, ca să nu mai spun despre reprezentantele sexului frumos care necesită câteva minute bune de săruturi și mângăieri duioase înainte de orice penetrare?!  

Realitate vs filme

Trebuie să-i luăm în calcul și pe cei care au trecut prin sarcini, au crescut copii, traversează suișuri și corobâșuri hormonale sau care se confruntă cu neplăcerile unei boli cronice sau ale unei siluete mai plinuțe. Aceștia nu pot integra acorbații sexuale în viața lor intimă, ci au nevoie de sfaturi realiste, care să le îmbunătățească, totuși, situația actuală deloc romantică, senzuală, eroică dintre el și ea. Nu toți participăm la vreo Olimbiadă sexuală, așadar nu ne concentrăm doar pe performanță, cât mai ales pe atmosferă, senzații, apropiereac electrizantăare poate exista între cei doi participanți.

Așadar, ce ai de făcut pentru a readuce pasiunea în viața ta sexuală?

Presupunând că amândoi vă doriți acest lucru și că sentimentele voastre au rămas intacte încă din prima zi a relației voastre, puteți pune în practică mici trucuri pentru a revitaliza relația voastră intimă. În primul rând, trebuie să ne amintim cât de important este contactul vizual. Și mai ales cel prelung, insinuant, care transmite toate semnalele necesare despre o dorință arzătoare care ne cuprinde.

Apoi, atingerea nu trebuie să lipsească dintre voi. Chiar și cea fără un scop anume. Un masaj la picioare sau la umeri poate face minuni, te poate aduce în starea în care să vrei mai mult. Apoi nu uita glumițele cu înțeles doar de voi știut, e recomandat să vă aduceți aminte momentele pline de pasiune dintre voi doi, chit că s-au întâmplat înainte de nașterea copiilor sau prin tinerețile voastre sălbatice.

Mici detalii care contează

Lumânările și bețigașele parfumate au farmecul lor. Te relaxează și-ți induc o anumită stare, care poate duce ușor spre explorarea altor senzații de vis. Savurează un cocktail cu partenerul tău, luați cina împreună, serviți-vă unul altuia câte un dumicat gustos, o căpșună scăpată în ciocolată lichidă, posibilitățile sunt numeroase pentru un preludiu absolut special.

La astfel de întâlniri, cine romantice în doi, poartă niște haine care să încingă imaginația celui de lângă tine. Uită de temele făcute cu copiii până acum jumătate de oră, de curățenia de peste zi sau e-mailurile pe care a trebuit să le trimiți de urgență colegilor. Tot ce-a fost peste zi trebuie să dispară din gândurile tale, relaxarea este un scop în sine, nimic senzațional nu se poate întâmpla dacă ție îți stă mintea tot la rapoarte și hainele pătate de cel mic.

Dă-ți drumul la păr, nu-l mai purta tot timpul practic, strâns în coadă de cal, poată o rochiță cu crăpătură pe picior sau măcar o bluză cu nasturi descheiați puțin mai mult decât de obicei, dă-ți cu ruj și puțin mascara, pentru un efect sporit. Și neapărat poartă lenjerie intimă sexy!

Mesaje insinuante

Lasă-i iubitului tău mesaje provocatoare prin casă, pe care să le găsească după ce iese de la duș, fă-l să anticipeze ceea ce va urma și-i va schimba starea pe loc. Dă-i un sms erotic încă de când e la birou, în ședințe, căpiat de treabă. Nu-l va uita, chit că nu-și vede capul de treabă.

Pune o melodie senzuală acasă, cât mâncați. Nu se știe ce idei vă vin pe parcurs… Flirtează cu el. Mai știi cum? Complimentează-l cum consideri tu mai flatant, spune-i că ți-e dor de voi doi cum erați pe vremuri, când vă petreceați fiecare clipă împreună și nu vă mai dădeați jos din pat. Ascultă-l. Lasă-l să-ți povestească ce are pe suflet, chit că e legat de serviciu, apoi schimbă frumos vorba spre un subiect mai plăcut, mai insinuant. Toarnă-i un nou pahar de vin și va uita curând cât de mult l-a enervat șeful lui și felul în care e tratat de colegi.

Închideți-vă telefoanele și televizorul, nu e cazul să vă puneți la curent cu războiul din Ucraina sau pandemia când încercați să vă apropiați mai mult unul de altul. Atingeți-vă ușor fără să cereți mai mult de-atât. Nu trebuie să ajungeți neapărat în pat, ideea e să vă reconectați, să trăiți iar clipa, ca-n vremurile voastre bune.

Despre dialog și reconectare

Vorbiți despre ceva ce vă face vouă plăcere. Ai fantezii? Poate e timpul să i le povestești. Orice bărbat vrea să audă că femeia de lângă el îl dorește. Dați drumul la un film erotic, pe placul amândurora, stați pe canapea, unul lângă altul, și lăsați-vă duși de val.

Țineți-vă de mână în timpul zilei. Fără motiv. Un mic gest înseamnă mult pentru cel de lângă tine. Atingeți-vă pe umăr, talie, față, fiți alături unul de altul nu numai emoțional, ci și fizic. În viața noastră aglomerată, plină de responsabilități și urgențe, trebuie să ne facem timp și chef și pentru relația de cuplu. Nimic spectaculos din start, facem pași mici și ne lăsam duși de val, cum spuneam. Cine știe unde vom ajunge?!

Foto - Shutterstock