Bronz fără riscuri? Se poate!
Bronz fără riduri şi fără pete? Ten hidratat? Da! Cu ajutorul cremelor solare potrivite. Aşadar, vara aceasta mizează pe o piele ciocolatie. Iată de ce trebuie să ţii cont.Pielea se deshidratează. Ce să fac?
Filtrele UV cresc temperatura pielii,cauzând uscarea acesteia. Pentru a menţine nivelul natural de hidratare a pielii,unele creme solare conţin compuşi hidratanţi activi. Untul de karité,extractul de castravete,uleiurile esenţiale de maghiran şi de salvie sunt câţiva dintre aceşti compuşi.Sfatul dermatologului:Cu o săptămână înainte de vacanţă,încearcă un tratament intensiv hidratant,atât pentru corp,cât şi pentru faţă,fără să te zgârceşti la antioxidanţi,ca pielea să reziste mai bine la razele UV.Vreau să mă bronzez fără să-mi apară riduri
Dacă vrei un bronz frumos fără ca soarele să-ţi îmbătrânească pielea,alege o cremă cu factor de protecţie ridicat,care utilizează cele mai recente descoperiri. Completează tratamentul cu o cremă de noapte regeneratoare şi,mai presus de orice,chiar dacă nu te expui la soare,continuă să te protejezi cu o cremă solară pe timpul zilei.
Dacă te temi de hiperpigmentare (pete solare,melasmă,masca gravidei),ai o singură armă de autoapărare:o protecţie solară ridicată (FPS 50+),alături de un filtru larg anti-UVB şi UVA scurte şi lungi,acompaniat de un compus activ pentru depigmentare. Încearcă să-ţi protejezi mâinile şi mai ales decolteul de efectele nocive ale razelor UV.
Dar un machiaj potrivit?
Secretul unui machiaj reuşit,în concordanţă cu pielea bronzată,este alegerea unor produse cu o textură lejeră şi uşor colorată (cremă colorată),care să ofere şi protecţie împotriva razelor solare. Dacă ai pielea uscată,o bază de machiaj antirid lichidă este ideală.
Dacă vrei să te expui la soare şi să fii sigură că nu există vreun factor de risc,asigură-te că aplici o cantitate destul de mare de produs,adică aproximativ şase linguriţe (cât o minge de golf) pentru corp şi cam o linguriţă pentru faţă. În plus,crema trebuie reaplicată din două în două ore.
Profită de efectul razelor solare asupra corpului pentru a permite eliminarea adipocitelor (adiponectina este o proteină secretată în sânge de către adipocite,a cărei secreţie este inhibată de supraalimentaţie şi de obezitate).
Deoarece razele UV,în special cele UVA,pot scădea nivelul de autoapărare al pielii,virusul îşi face apariţia. Pentru a evita acest lucru,chiar de la primele expuneri la soare,aplică un stick protector pentru zone sensibile cu fotoprotecţie ridicată (FPS 50+).