Brooke Shields, din filmul „Laguna albastră”, a fost violată la 20 de ani: „Am înghețat complet”

În noul său documentar, „Pretty Baby‟, actriţa Brooke Shields, ajunsă la 57 de ani, a dezvăluit detalii despre agresiunea sexuală căreia i-a căzut victimă în urmă cu 37 de ani. Este prima dată când vorbește despre un incident înfiorător care a marcat-o.

image

„Pretty Baby‟ este noul documentar în două părţi al actriţei Brooke Shields. Premiera a avut loc recent, la Festivalul de Film de la Sundance din 2023. Fosta vedetă-copil priveşte înapoi şi găseşte curajul de a-şi spune povestea. Este prima oară când a vorbit despre agresiunea sexuală suferită la vârsta de 20 de ani. Fosta actriță și supermodel copil, nu își identifică atacatorul, dar confirmă că el este un actor important de la Hollywood și că ea a fost în relații amicale cu el înainte de viol. „Este prima dată când vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat”, a spus Brooke în lacrimi în film.

„Rămâi în viață și ieși!”

Până la sfârșitul filmului, fanii află că Brooke este o supraviețuitoare a unei agresiuni sexuale, dar a întâmpinat şi alte dificultăţi, cum avea o mamă care făcea abuz de alcool.

După ce Shields a urmat facultatea la Universitatea Princeton, s-a străduit să-și rezerve roluri noi în actorie. A filmat reclame, dar s-a entuziasmat când a auzit despre un film la care lucra un vechi prieten de-al ei. Întâlnirea lor despre proiect la un restaurant a părut neplăcută.

Potrivit The Daily Beast, ea povesteşte că au luat cina şi a crezut că este o întâlnire de lucru. „Îl mai întâlnise și fusese întotdeauna drăguț cu mine”, a explicat Brooke. La sfârșitul mesei, ea și-a făcut un plan să iasă rapid. „Am spus: «Trebuie să iau un taxi!», iar el a spus: «Întoarceți-vă la hotel – vă voi chema un taxi»”. După ce l-a urmat în camera lui de hotel, bărbatul a dispărut în baie, iar ea a început să folosească un binoclu pentru a vedea oceanul de la fereastră. „Ușa s-a deschis și el a ieşit gol. Am pus binoclul jos și el a sărit pe mine”, a spus Brooke. Ea a descris următoarele câteva momente ca pe nişte „lupte”: „Am înghețat complet. M-am gândit: «Rămâi în viață și ieși@»”.

Te-ar mai putea interesa: Secretul pe care nu l-a luat cu ea în mormânt: Natalie Wood, violată în timpul unui casting de la Hollywood

În timpul atacului, Brooke s-a „deconectat” de corpul ei, un mecanism de supraviețuire pe care a spus că l-a învățat când făcea scene nud pe platourile de filmare când era adolescentă, inclusiv în filmul „Laguna albastră” din anii `80.

Când și-a sunat garda de corp pentru a-i spune ce s-a întâmplat, el i-a spus: „Este un viol”. Ca răspuns, ea a spus: „Nu sunt dispusă să cred asta”.

Vedeta nu și-a confruntat niciodată atacatorul în mod public, dar i-a scris o scrisoare. „Am avut o mare încredere în tine şi a fost aruncată în aer. Cum îndrăznești? Sunt mai bună de atât. Sunt mai bună decât tine. Am vrut să șterg totul din mintea și corpul meu și să rămân pe drumul pe care mă aflam. Sistemul nu venise niciodată să mă ajute. Așa că a trebuit să devin mai puternică pe cont propriu.”

A fost exploatată și traumatizată de industria filmului

Documentarul „Pretty Baby‟ a fost regizat de Lana Wilson şi relatează întreaga carieră a lui Shields, de când a început să facă modeling la vârsta de 11 luni într-o reclamă la săpun și până în prezent, când se simte pregătită să vorbească în mod public despre faima ei și modurile în care a fost exploatată și traumatizată de industrie. Filmul este portretul unei femei care se transformă constant în călătoria spre a-și înțelege identitatea și puterea.

Pe măsură ce a crescut, deși era încă copil, forțele culturale au început s-o sexualizeze în moduri tulburătoare. Conform Rollingstone.com, când a împlinit 11 ani, Shields a fost distribuită în rolul unei copile prostituate. Într-o scenă din film, personajul ei este adus pe un platou și scos la licitație celui mai mare ofertant. În alta, ea îl sărută pe actorul Keith Carradine, un bărbat adult. „Am avut o scenă cu primul sărut. Nu mai sărutasem pe nimeni înainte. Am simțit, Doamne, că ar trebui să știu cum să fac asta, dar nu știu cum să fac asta. De fiecare dată când Keith încerca să mă sărute, îmi ridicam fața. Și Louis (regizorul Louis Malle) s-a supărat pe mine.”, își amintește Shields.

Vezi și: Joan Collins din „Dinastia‟ arată uimitor la 89 de ani. A dezvăluit recent că primul soţ a drogat-o şi violat-o la prima lor întâlnire

„Zeffirelli m-a apucat de degetul de la picior și l-a răsucit”

Avea doar 15 ani când a apărut nud în filmul „Laguna albastră”, un film despre doi adolescenți care se îndrăgostesc pe o insulă pustie. Shields, care nu avusese relații sexuale cu un bărbat la acea vreme, îl descrie ca pe un „reality show” în care „au vrut să-mi vândă trezirea sexuală reală”. În acel an, a mai filmat „Endless Love”, al regretatului regizor italian Franco Zeffirelli, care a devenit extrem de frustrat în timpul scenei de sex a filmului, pentru că Shields nu i-a dat ceea ce își dorea. „Zeffirelli m-a apucat de degetul de la picior și l-a răsucit astfel încât să mă uit la... A fost neliniştitor, pentru că mă rănea”, își amintește ea.

Shields a fost ghidată de mama ei Teri (părinții ei au divorțat când ea era tânără), o „forță a naturii” boemă din Newark, New Jersey, care s-a luptat de-a lungul vieții cu o problemă serioasă de alcool. Prietena din copilărie a lui Shields, actrița Laura Linney, descrie în film cum cei doi s-ar ascunde în dormitorul lui Shields când erau copii, în timp ce Teri era beată și scăpată de sub control.

Regizorul Lana Wilson relatează întregul parcurs al actriţei Brooke Shields de-a lungul a 136 de minute cât durează filmul, de la relația ei mediatizată cu Michael Jackson („A fost foarte copilăresc... eram doar prieteni”) până la munca ei ca avocat al mamelor care suferă de depresie postpartum.

După nașterea copiilor ei, Shields a vorbit despre depresia postpartum, scriind o carte și participând la talk-show-uri pentru a discuta despre asta, dând astfel voce mamelor din întreaga lume care s-au confruntat cu probleme similare. Shields a ajutat chiar la adoptarea Legii mamelor, pentru a ajuta mamele cu depresie postpartum. „Toți credeți că nu pot face asta, dar urmăriți-mă! Și cred că același lucru s-a întâmplat și la facultate. Știi, «Nu va fi serioasă!», «Nu va fi atât de inteligentă!» Dar m-am gândit: «Știi ce? Nu numai că o să-i surprind, dar o să mă surprind și pe mine»”, spune Shields.

FOTO: Shutterstock



Recente

Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
frigider  foto   Shutterstock jpg
Helen Hunt  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie  sursa foto   Shutterstock jpg
miri  Shutterstock jpg
Pamela Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Kris Kristofferson  foto   Shutterstock jpg
FBFxm1l   Imgur png
Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg