Călătorie în lumea parfumurilor cu Paolo Terenzi

1 85370 original jpg jpeg

Parfumul, cocktail de emoţii şi de amintiri, te învăluie încă de la primele note cu mireasma sa, ajutându-te să îţi conturezi personalitatea. Dincolo de aceste calităţi, până să ajungă pe rafturile magazinelor, acesta poartă cu sine o poveste.

Iubitor de artă şi de frumos, italianul Paolo Terenzi, moştenitor al unei afaceri de familie cu lumânări, a pornit la drum în lumea parfumurilor de nişă împreună cu sora sa, Tiziana Terenzi – al cărui nume îl poartă brandul internaţional înfiinţat de cei doi.

image

Când şi cum a început călătoria în industria uimitoare a parfumerirei de nişă şi pasiunea pentru creaţie?

Ne-am născut într-o lumânare, inspirând parfum! De-a lungul vieţii noastre am simţit nevoia de a nota constant informaţii despre tot ceea ce am experimentat, ca şi cum mâinile, ochii şi braţele noastre nu aveau suficient spaţiu pentru a stoca toate evenimentele minunate. Încă de când eram copii, am legat de simţul ofactiv toate amintirile noastre, încercând să ne spunem poveştile despre emoţii, locuri, întâlniri ̶ nu prin cuvinte, ci prin izuri. Acum, pentru că am călătorit în întreaga lume, biblioteca noastră conţine mii de creaţii şi de amintiri olfactive, momente de neuitat ale unei vieţi extraordinare şi ale unei călătorii care încă nu s-a terminat.

Care este legătura dintre parfum şi amintiri?

Parfumul este declanşatorul emoţiei evocative a amintirilor care izvorăsc din viaţă, având menirea de a cristaliza în inima noastră frumuseţea acelor momente, ajutându-ne să le retrăim. Toate aceste amintiri se cristalizează în parfumuri inovatoare, frumoase prin imperfecţiune, esenţele devenind continue, exact ca viaţa. De aceea, cine se apropie de purtătorul parfumului trebuie să înveţe, în primul rând, cum să îl asculte cu inima şi cu sufletul, nu doar să îl miroasă.

Ce amintire olfactivă din copilărie vă vine prima în minte?

Aceasta este legată de perioada copilăriei, în care stăteam alături de bunicul nostru, Guglielmo, şi de tatăl nostru, Evelino, privind cerul în serile calde de vară. Pe dealurile înflorate din apropierea casei, pierduţi în mirosurile şi esenţele naturii sălbatice, am învăţat să recunoaştem stelele, ascultând poezii recitate de bunicul nostru, alături de întreaga familie strânsă în jurul focului de tabără. Acele momente magice, pline de fericire în lumina tutelară a lunii ne-au fost sursă de inspiraţie pentru colecţiile noastre de parfumuri.

Ce vă inspiră în procesul creativ?

Călătoria a fost întotdeauna o parte integrată a vieţii noastre care ajută sufletul să se împlinească. Dorinţa de a descoperi este o bogăţie absolută a cunoaşterii ̶ care se perpetuează prin experienţă şi, câteodată, prin muncă grea. Fiecare moment al vieţii, fiecare emoţie din minunata unicitate a fiecărui moment reprezintă o sursă de inspiraţie, chiar dacă acesta este imperfect. În viaţă nu ne amintim şi nu povestim despre zile, ci despre momente.

Care este scopul parfumului în viaţa omului?

Parfumul este muzică şi precum aceasta, el trebuie să cânte. De fapt, înainte de a mirosi un parfum, ar trebui întâi să îl asculţi, aşa cum şi muzica ar trebui mai întâi văzută pentru a putea fi înţeleasă. Aceasta este adevărata esenţă capturată într-o picătură de parfum – o vrajă care se reinventează de fiecare dată când este purtată. Tiziana, sora mea, spune că un parfum este coloana sonoră a călătoriei noastre prin lume. Filtrăm fiecare detaliu care ne înconjoară cu ajutorul simţului mirosului, deoarece reprezintă în continuare cel mai puternic instinct animalic pe care îl avem în interpretarea vieţii ca întreg. Prin miros ne putem da seama de pericol, de plăcere, de atracţie sexuală, de seninătate, de frică şi de bucurie. Parfumul se contopeşte profund cu sinele interior, cel care nouă ne este încă un mister, având parcă puterea să ne atingă emoţiile, să ne încânte şi să ne seducă.

În funcţie de ce criterii trebuie ales un parfum?

Pentru a obţine cele mai bune rezultate de la un parfum, în primul rând trebuie ales un parfum foarte concentrat. Pentru a se menţine cât mai mult trebuie să aibă, în primul rând, un nucleu bine structurat, o inimă plină cu molecule care pot evolua pe timpul zilei, întărite şi susţinute de relaţiile şi legăturile dintre ingredientele care stau la baza acestuia. Un mod de a determina dacă un parfum are o durată lungă de viaţă este să îl pulverizăm pe o hârtie pentru mostre şi să-l mirosim până când acesta a dispărut complet. Cu cât mirosul se volatilizează mai târziu, cu atât va rezista mai mult pe piele.

Cum putem spori rezistenţa unui parfum?

Deoarece este sensibil la căldură, recomand pulverizarea parfumului în cele mai calde zone ale corpului, cum ar fi încheieturile, spatele gâtului sau tâmplele. Un mod minunat de a-l face să persiste este să îl pulverizezi de 2-3 ori deasupra ta, lăsând esenţele să se stabilizeze pe păr. Pentru a proteja podoaba capilară, această metodă trebuie utilizată doar în cazul parfumurilor din esenţe naturale.

Poate un parfum să aibă efect terapeutic asupra sănătăţii fizice şi emoţionale?

Aici o voi lăsa pe sora mea să răspundă. Tiziana: Cu siguranţă! Un parfum poate avea un rol fundamental în influenţarea emoţiilor noastre, iar emoţiile ştim cu toţii că ne afectează sănătatea. Sunt ani de zile de când medicina tradiţională a admis că starea noastră psihică are un efect extraordinar de puternic asupra stării noastre fizice generale.

Parfumul are termen de valabilitate?

Produsele de tipul apă de parfum (eau de parfum) îşi vor schimba constant mirosul. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că apa din compoziţie creează procesul de macerare. Extractul de parfum este creat din uleiuri pure, naturale, care îşi menţin compoziţia stabilă constant. Deci, este mult mai bine să achiziţionăm produse de calitate.

Ce sfat aveţi pentru cititoarele noastre?

Să aibă încredere în nasul lor deoarece fiecare dintre noi are darul de a recunoaşte parfumul care îi va face trupul şi sufletul să vibreze de bucurie. Parfumurile pot ajunge la subconştientul nostru şi ne pot alimenta sufletul, ne mângâie şi ne liniştesc în fiecare etapă a vieţii noastre, întărind farmecul personal cu vibraţia lor feerică de mister.



Recente

Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg