Când căsnicia începe-n paşi de dans

1 54499 original jpg jpeg

Mulţi viitori însurăţei vor să-şi înceapă mariajul în acordul... muzical potrivit. Şi pentru asta, iau lecţii particulare: învaţă să execute figuri complicate, improvizează când se-ncurcă la un’-doi-trei, fac piruete şi zâmbesc larg, chiar şi atunci când partenerul îi calcă pe picior. Deh, ca-n viaţă!

În studioul de dans,pavoazat cu oglinzi,el şi ea – viitori însurăţei –,cu figuri concentrate,iau „poza“ de deschidere. Muzica începe – „Save The Last Dance For Me“ („Păstrează-mi ultimul dans“) –,perechea se lansează în paşii unei coregrafii hazlii,cu figuri înduioşătoare şi spectaculoase.  Ea e îmbrăcată cu blugi,dar poartă pantofi cu toc înalt şi crinolina de la rochia de mireasă. Asta înseamnă că perechea a ajuns la ultimele repetiţii înainte de marele eveniment:  nunta.

Se sting şi ultimele acorduri,el asudă deja,ea îi reproşează că s-a încurcat la un moment dat. „Maestre,un pahar cu apă?“,îl întreabă Iulian,instructorul de dans. „Ginerică“ clatină din cap,îşi ia partenera de mână,numără abia auzit,un’,doi,trei,şiii! „Nu uita să zâmbeşti!“,îl îndeamnă Iulian.  

Cuplurile primesc coregrafie personalizată

Noemi Kemenyfi şi Iulian Panait sunt instructorii perechilor care vin la studioul Joie de Vivre,din Capitală. Cuplurile vor să înveţe să facă faţă cu brio unui moment memorabil din viaţa lor:dansul de deschidere al mirilor.Iulian,dansator profesionist şi multiplu campion naţional,spune că din ce în ce mai mulţi tineri care plănuiesc să se căsătorească vor să-şi uimească invitaţii şi rudele cu coregrafii speciale. 

Nu numai valsurile vieneze sunt la mare căutare,dar şi ritmurile latino,tangourile,ba chiar şi dansurile populare. Mulţi acceptă provocarea unui colaj de melodii,care necesită stiluri diferite şi paşi adesea complicaţi. „În general,mirii aleg melodia,iar noi le facem o coregrafie adaptată personalităţii şi îndemânării lor“,spune Iulian.

Multe cupluri preferă să danseze pe ritmuri latino,pentru a-şi surprinde invitaţii.

simeon stalpnicul png

Repetiţia e mama învăţăturii

Pentru ca dansul să iasă ca la carte,e nevoie de minimum şase şedinţe particulare pentru o coregrafie simplă şi de zece pentru o coregrafie complexă. „În primele două-trei şedinţe,se învaţă paşii de bază,în următoarele,lucrăm la înlănţuirea lor şi la expresivitate. Dar este extrem de important ca mirii să repete şi acasă ceea ce învaţă la studio“,subliniază instructorul Noemi.

Uneori,şi naşii se alătură mirilor,pentru un dans de deschidere „în patru“. Alteori,viitoarea mireasă sau viitorul mire îi roagă,în secret,pe profesioniştii studioului,să vină la nuntă ca să facă un show de animaţie. Sunt perechi care iau lecţii nu doar pentru dansul de deschidere,ci şi pentru provocările muzicale de pe tot parcursul ceremoniei. Iar unii,odată căsătoriţi,revin în studio,ca să aprofundeze domeniul...

Improvizaţia salvează situaţia

În general,femeile sunt cele care-i conving pe bărbaţi să vină la cursuri – iar bărbaţii sunt reticenţi la început. „Unii ne-au mărturisit că nu au dansat niciodată –  nici măcar la petreceri!“,spune Iulian. „Totuşi,majoritatea recuperează «handicapul» pe parcurs. Băieţii sunt în general mai concentraţi decât fetele,fetele visează mai mult,se încurcă mai des... în schimb au o dexteritate naturală. Invariabil,însă,ambii parteneri cad pradă emoţiilor.Noemi zâmbeşte şi-şi aminteşte un episod recent:„O pereche a venit la ultima repetiţie cu părinţii – părinţii ei,parcă. Ei bine,sub privirile «spectatorilor»,nimic nu s-a mai legat!

Când se întâmplă să uite paşii,noi îi sfătuim să improvizeze,să nu intre în panică,până ce băiatul e capabil să reia coregrafia corectă. Pe fete,le sfătuim să se lase pe mâna viitorului soţ,să nu încerce să-l corecteze sau să preia conducerea,căci greşelile devin atunci mai evidente.“ O lecţie valoroasă de-nceput de căsnicie,ar zice unii...

„Am avut cursante care şi-au ales rochia de mireasă în funcţie de dansul pe care voiau să-l execute. Spre exemplu,tangoul nu se potriveşte cu rochia lungă,care ascunde picioarele – prin urmare,cele ce au dorit să execute tango şi-au cumpărat rochie corespunzătoare.“Recente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg