Care este secretul fericirii?

1 68578 original jpg jpeg

O căutăm în diverse obiecte, în oameni, în situaţii, însă nu trecem niciodată linia de sosire, pentru că ni se pare mai mereu că mult râvnitsa fericire ne ocoleşte cu încăpăţânare.

Ne tot întrebăm care este oare secretul unor zile senine,lipsite de griji,de agitaţie,de supărări care apasă sufletul şi ne fac să vedem totul în gri? Am încercat să-l descoperim întrebând câteva dintre cititoarele noastre ce înseamnă pentru ele fericirea şi care sunt lucrurile care le aduc împlinirea.

Alexandra Sandu,32 ani,Bucureşti

În viziunea Alexandrei,blogger şi fotograf,fericirea stă în fiecare dintre noi pentru că noi suntem cei care îi dăm frâu liber sau o îngropăm cu bunuri materiale,cu vacanţe şi măriri de salariu care parcă nu ne mai ajung,pentru că vrem din ce în ce mai mult.

„Sunt fericită petrecând timp cu mine,citind o carte,stând la o şuetă cu mama sau cu sora mea,plimbându-mă în natură,când mă trezesc dimineaţa înainte să răsară soarele şi deschid fereastra pentru a simţi aerul rece,să ascult păsările matinale. Sunt fericită să pot privi apusul,atunci când fotografiez şi zâmbesc cu satisfacţie când văd cât de frumos poţi surprinde viaţa într-o imagine,Sunt fericită lucrând la blogul meu în care pun viaţă,trăiri,pasiune şi culoare. Fă un om să zâmbească,fă o surpriză cuiva dăruind fără să aştepţi nimic în schimb,bucură-te chiar şi de o zi ploioasă,căci ai şansa de a merge prin ploaie şi eşti sănătos şi vei vedea ce înseamnă fericirea“,spune Alexandra.

8f7dd9a5e583daaf891d6e8ad18ae76e jpg jpeg

Cătălina Ciobanu,30 de ani,Bucureşti

„Fiecare dintre noi simte fericirea în felul lui. După părerea mea,este cel mai frumos sentiment,este armonia dintre ceea ce îţi propui şi ceea ce faci pentru a atinge acest obiectiv. Fericirea înseamnă simplitate,să vezi frumosul în lucrurile mărunte care te înconjoară“,mărturiseşte Cătălina. Reţeta de fericire propusă de aceasta conţine patru ingrediente:linişte,sănătate,familie şi prieteni sinceri.

e76a862fe71e2c752c6703f85b824652 jpg jpeg

Nicoleta Pascu Moody,29 de ani,West Chester PA,SUA

„Secretul fericirii încă nu îl cunosc şi nici nu cred că ştiu exact ce înseamnă să fii fericit. Cred doar că pentru mine este important să am linişte,din toate punctele de vedere. Şi să îţi petreci fiecare zi cu persoana iubită,deoarece este un drum sigur spre acest ţel măreţ. Pentru mine,fericirea mai înseamnă să reuşesc să nu mă îngraş,trăiesc într-o ţară unde porţiile de mâncare chiar sunt mari,Statele Unite ale Americii,şi să fiu sănătoasă“,ne-a povestit Nicoleta.

daac5069211b1bf97f8581055a043e60 jpg jpeg

Camelia Băzdrăgan 32 de ani,Bucureşti

„Ce mă face fericită? Faptul că pot vedea cât de frumoasă este primăvara,copacii înfloriţi şi înmuguriţi,razele de soare dimineaţa,că pot auzi ciripitul păsărilor la prima oră din zi,că pot merge la bazin şi că pot înota seara,după o zi încărcată la serviciu. Mă face fericită că pot conduce până la locul de muncă,chiar dacă  traficul este aglomerat şi sunt gropi în Bucureşti,că pot trece pe lângă Casa Poporului după-amiaza şi că pot admira arhitectura. Am multe motive să fiu fericită!“,spune Camelia.

81cdf27d3cdd97130397609df27306ca jpg jpeg

Ştiai că...

...stima de sine,optimismul şi gândirea pozitivă sunt trăsăturile care îi caracterizează pe oamenii care se declară fericiţi?

INFO

Vârstele de 23 şi de 69 de ani sunt cele care aduc cel mai mare nivel de fericire unei persoane,arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la „ London School of Economics“,la care au participat peste 23.000 de persoane.Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg