Cât de bune sunt cremele de protecţie solară?
Cu toate că folosirea cremelor de protecţie solară este necesară pentru protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete, specialiştii ne atenţionează că unele tipuri de produse conţin substanţe chimice care pot dăuna organismului.
Printre substanţele periculoase se numără octil-dimetil-PABA (DO-PABA),benzofenona-3 (BP-3),homosalate (homometil salicilat,HMS),octil-metoxicinamat (MDC) şi 4-metil-camfor benziliden (4-MBC).
Biochimiştii susţin că aceste ingrediente se pot comporta ca estrogenul şi pot da naştere la confuzii printre mesajele chimice din corpul uman.
De asemenea,astfel de substanţe pot fi chiar toxice pentru organism. În urma unor studii se arată că PABA,dioxobenzonul,oxibenzonul şi dioxidul de titan pot fi cancerigene.
De aceea,specialiştii ne recomandă să nu folosim în mod excesiv produsele care ne protejează pielea împotriva razelor UV,dar nici să le ignorăm,întrucât acestea au un rol important în blocarea efectelor negative ale razelor solare asupra pielii.
De asemenea,aceştia ne sfătuiesc ca înainte de a cumpăra un produs cu rol de filtrare a razelor ultraviolet să citim cu atenţie eticheta acestuia şă să îl alegem pe cel care conţine cât mai puţine substanţe nocive.