Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcţie de tipul de păr

Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcţie de tipul de păr jpeg

Părul stă impecabil atunci când este curat. Este strălucitor, are volum şi îl poţi aranja cu uşurinţă, însă nu face un obicei din asta! Cu cât mai rar, cu atât mai bine. Stilistul Julian Farel a dezvăluit cât de des este indicat să te speli pe cap, în funcţie de tipul de păr.

Multe persoane pot sta zile întregi fără să îşi spele părul şi totuşi să arate bine, altele sunt nevoite să facă acest lucru zilnic. Fiecare persoană este diferită, de aceea nu putem spune că există un anumit ritual de frumuseţe care să se potrivească tuturor tipurilor de păr.

Potrivit stilistului Julian Farel, nu există nicio regulă pentru că fiecare tip de păr, însă cu cât ne spălăm mai rar, nu economisim doar timp, ci şi şampon. Şi s-ar putea ca asta să ne ajute şi părul.

El pretinde că spălatul des îţi face mai mult rău. “Dacă te speli pe cap în fiecare zi vei înlătura uleiurile naturale pe care le secretă scalpul, ceea ce duce la un păr mai uscat şi mai fragil”, a precizat el.

El recomandă spălarea părului la 2-3 zile, însă există şi excepţii.

Citeşte şi: Şamponul uscat - cum se foloseşte corect

Celebrul stilist Paul Cucinello a declarat pentru Women’s Health că dacă părul este afectat de folosirea prelungită la produselor de îngrijire, atunci are nevoie de îngrijire specială şi ar trebui să îţi speli părul doar de două ori pe săptămână.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele care au părul gras. Te poţi spăla pe cap, însă fără să foloseşti şampon. Poţi face acelaşi lucru şi după ce ai fost la sala şi ai transpirat.

Totodată, balsamul trebuie folosit doar pe vârfuri, altfel rişti să te trezeşti cu părul şi mai gras, fără să ştii de ce.

Şi nu uitaţi! Folosiţi un şampon potrivit tipului de păr: cel uscat are nevoie de un şampon nutritiv, părul fragil de unul reparator, în timp ce părul vopsit necesită un produs mai blând. La ce trebuie să fii atentă când cumperi un şampon.

Sursă: mirror.co.ukRecente

Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg