Cât durează dragostea?

1 55426 original jpg jpeg

Pentru unii, iubirea durează veşnic. Pentru alţii, doar până la primul obstacol mai serios în viaţa de cuplu. Care e secretul dragostei „de cursă lungă“? Câteva femei îţi dezvăluie secretul lor.

Suntem,cu toate,în căutarea dragostei. Unele dintre noi au şi găsit-o. Dar câte femei cred,cu adevărat,în acel „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi“ — şi câte trăiesc basmul în realitate? Tema „iubirii veşnice“ e privită,adeseori,cu suspiciune:e „o loterie“,„ceva ce se întâmplă numai în filme“,„e la ăia cu bani,dragă!“ — am citat aici câteva opinii frecvent întâlnite. Tu ce părere ai?

Nicoleta Moisă Gosav,34 de ani – Bacău:„Nu renunţa să visezi“

După 12 ani de căsnicie,povestea de dragoste a Nicoletei s-a sfârşit brusc... ca să reînceapă neaşteptat de frumos. „M-am măritat prima oară la 19 ani şi jumătate,cu un bărbat mai mare decât mine. El lucra în străinătate şi,de fiecare dată când venea acasă,ieşeau scântei:aveam principii,stiluri de viaţă diferite. Nu am vrut ca băiatul meu să crească în acest mediu“. După divorţ,Nicoleta şi-a încercat din nou şansa – pe internet. A intrat în dialog cu un bărbat interesant care,la scurt timp,a cerut-o de nevastă. „Eu voiam o relaţie fără obligaţii. El m-a convins însă că,de dragul copilului,e mai bine să fim o familie. Suntem căsătoriţi de doi ani deja şi nu am niciun regret.“ Care e secretul dragostei regăsite? „Să nu renunţi să visezi. Şi să ştii să laşi de la tine – fiindcă nimeni nu-i perfect.“

Rodica Iosip,32 de ani – Bucureşti:„E nevoie de răbdare şi  înţelegere“

Rodica suferă de lupus – o afecţiune fără leac. Paradoxal,boala a ajutat-o să-şi găsească sufletul pereche. „Am aflat că sunt bolnavă acum 3 ani,când eram cu un alt partener,care imediat a dat bir cu fugiţii. Cu actualul meu prieten mă ştiam dinainte:eram colegi de muncă,şi el mă plăcea în secret. S-a oferit să mă ajute cu una,cu alta,şi uite aşa,ne-am apropiat. E răbdător şi înţelegător – şi asta contează enorm“. Bărbatul a acceptat şi faptul că Rodica ar putea să nu aibă copii – şi i-a rămas,cu dragoste,alături. La anul,cei doi au planuri de nuntă.

Victoria Tudor,  57 de ani – Bucureşti:„Avem grijă unul de altul“

Pentru Victoria,dragostea durează de 30 de ani. Deşi nu a rămas cu răsuflarea tăiată chiar de la prima întâlnire:„Mi-am cunoscut soţul,Radu,printr-o cunoştinţă. Pentru mine,nu a fost dragoste la prima vedere – dar pentru el,da. Imediat,mi-a propus să mă mut cu el.  L-am prezentat deci părinţilor mei,m-am mutat în casa lui în aprilie – iar în august am făcut cununia şi nunta.“ Doamna Victoria priveşte în urmă cu nostalgie:„Aş vrea să se întoarcă primele zile de iubire şi de dragoste... Şi la ora actuală,când el se aşază la masă,eu îi pun în partea stângă pâinea,prosopul,iar furculiţa şi cuţitul,în dreapta. Zi de zi,după 30 de ani,aceeaşi treabă. Am grijă să-i calc lucrurile,să fie mereu îngrijit.“ Au fost şi mici furtuni în paradis:„Bărbatul meu era să o ia «pe altă cale». Nu am vrut să divorţez.“ Dragostea are un ingredient secret:trece prin stomac. „Alaltăseară,i-am pregătit soţului un platou ca la «MasterChef». Ei,bărbaţii,se simt întotdeauna bine când îi întâmpinăm frumos.“Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg