Cât durează dragostea?

1 55426 original jpg jpeg

Pentru unii, iubirea durează veşnic. Pentru alţii, doar până la primul obstacol mai serios în viaţa de cuplu. Care e secretul dragostei „de cursă lungă“? Câteva femei îţi dezvăluie secretul lor.

Suntem,cu toate,în căutarea dragostei. Unele dintre noi au şi găsit-o. Dar câte femei cred,cu adevărat,în acel „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi“ — şi câte trăiesc basmul în realitate? Tema „iubirii veşnice“ e privită,adeseori,cu suspiciune:e „o loterie“,„ceva ce se întâmplă numai în filme“,„e la ăia cu bani,dragă!“ — am citat aici câteva opinii frecvent întâlnite. Tu ce părere ai?

Nicoleta Moisă Gosav,34 de ani – Bacău:„Nu renunţa să visezi“

După 12 ani de căsnicie,povestea de dragoste a Nicoletei s-a sfârşit brusc... ca să reînceapă neaşteptat de frumos. „M-am măritat prima oară la 19 ani şi jumătate,cu un bărbat mai mare decât mine. El lucra în străinătate şi,de fiecare dată când venea acasă,ieşeau scântei:aveam principii,stiluri de viaţă diferite. Nu am vrut ca băiatul meu să crească în acest mediu“. După divorţ,Nicoleta şi-a încercat din nou şansa – pe internet. A intrat în dialog cu un bărbat interesant care,la scurt timp,a cerut-o de nevastă. „Eu voiam o relaţie fără obligaţii. El m-a convins însă că,de dragul copilului,e mai bine să fim o familie. Suntem căsătoriţi de doi ani deja şi nu am niciun regret.“ Care e secretul dragostei regăsite? „Să nu renunţi să visezi. Şi să ştii să laşi de la tine – fiindcă nimeni nu-i perfect.“

Rodica Iosip,32 de ani – Bucureşti:„E nevoie de răbdare şi  înţelegere“

Rodica suferă de lupus – o afecţiune fără leac. Paradoxal,boala a ajutat-o să-şi găsească sufletul pereche. „Am aflat că sunt bolnavă acum 3 ani,când eram cu un alt partener,care imediat a dat bir cu fugiţii. Cu actualul meu prieten mă ştiam dinainte:eram colegi de muncă,şi el mă plăcea în secret. S-a oferit să mă ajute cu una,cu alta,şi uite aşa,ne-am apropiat. E răbdător şi înţelegător – şi asta contează enorm“. Bărbatul a acceptat şi faptul că Rodica ar putea să nu aibă copii – şi i-a rămas,cu dragoste,alături. La anul,cei doi au planuri de nuntă.

Victoria Tudor,  57 de ani – Bucureşti:„Avem grijă unul de altul“

Pentru Victoria,dragostea durează de 30 de ani. Deşi nu a rămas cu răsuflarea tăiată chiar de la prima întâlnire:„Mi-am cunoscut soţul,Radu,printr-o cunoştinţă. Pentru mine,nu a fost dragoste la prima vedere – dar pentru el,da. Imediat,mi-a propus să mă mut cu el.  L-am prezentat deci părinţilor mei,m-am mutat în casa lui în aprilie – iar în august am făcut cununia şi nunta.“ Doamna Victoria priveşte în urmă cu nostalgie:„Aş vrea să se întoarcă primele zile de iubire şi de dragoste... Şi la ora actuală,când el se aşază la masă,eu îi pun în partea stângă pâinea,prosopul,iar furculiţa şi cuţitul,în dreapta. Zi de zi,după 30 de ani,aceeaşi treabă. Am grijă să-i calc lucrurile,să fie mereu îngrijit.“ Au fost şi mici furtuni în paradis:„Bărbatul meu era să o ia «pe altă cale». Nu am vrut să divorţez.“ Dragostea are un ingredient secret:trece prin stomac. „Alaltăseară,i-am pregătit soţului un platou ca la «MasterChef». Ei,bărbaţii,se simt întotdeauna bine când îi întâmpinăm frumos.“



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg