Ce alimente îţi protejează tenul

1 66284 original jpg jpeg

Ceea ce pui în farfurie îţi influenţează frumuseţea pielii, la fel de mult ca orice cremă sau loţiune de corp ai folosi pentru hidratarea pielii.

Ceaiul verde are acţiune reparatoare

Nu mai e niciun secret că ceaiul verde este un bun antioxidant,are puternice efecte antiinflamatorii şi antiîmbătrânire. Ţine minte pentru vacanţa ta de vară că ceaiul verde protejează pielea şi de arsurile solare. O ceaşcă de ceai verde băută de două ori pe zi,în decurs de şase luni repară pielea,alungând iriaţiile sau roşeaţa şi previne cancerul de piele.

Nucile alungă ridurile

Bogate în acizi graşi Omega-3,nucile combat roşeaţa pielii,petele,acneele,ridurile. Nucile au efect antiinflamator şi protejează pielea de substanţele chimice şi de toxine. Acid alfa-linoleic,pe care-l conţin nucile alungă şi uscăciunea pielii asociată cu înaintarea în vârstă,care duce la apariţia ridurilor.

Iaurtul revitalizează şi hidratează tenul

Nu numai că iaurtul este un probiotic natural care te protejează de afecţiunile gastro-intestinale şi de infecţii,dar este şi ingredientul principal al celor mai multe reţete de demachiant sau de măşti pentru faţă şi pentru decolteu preparate în casă.

Mai citeşte şi:

Remedii naturale pentru pielea uscată

Carnea roşie menţine elasticitatea pielii

Blamată adesea pentru conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol,carnea roşie face parte dintre alimentele bune pentru piele,cu singura condiţie să nu fie împănată. O carne de vită slabă îţi conferă proteine şi zinc. Pentru a produce colagenul necesar menţinerii elasticităţii şi fermităţii sale,pielea are nevoie de zinc şi de aminoacizi,pe care proteinele din carne ţi le pot oferi. Alte surse de aminoacizi şi de zinc sunt:brânza de vaci,varza,fructele de mare,respective fasolea,lintea.

Roşiile previn cancerul de piele

Unele dintre cele mai bune surse de antioxidanţi o găseşti în roşii. Ele conţin o substanţă numită licopen,cu efect anticerigen,care protejează pielea. Potrivit site-ului Dailyglow.com,licopenul este absorbit mai rapid de organism dacă roşiile sunt gătite,aşadar este posibil să fie mai eficient să mănânci roşiile sub formă de sos,pastă sau în mâncăruri,decât crude.



Recente

profimedia 0252842171 jpg
profimedia 0138122021 jpg
Herbarium Therme
Meghan Markle  foto   Profimedia jpeg
Olivia Munn  foto   Profimedia, Instagram jpg
Kim Kardashian  foto   Instagram jpg
Michael Bolton  foto   Profimedia jpeg
profimedia 0993205993 jpg
Jon Bon Jovi  foto   Profimedia jpeg
Dallas  foto   Profimedia jpeg
garda Papei  foto   Profimedia jpeg
Christie Brinkley  foto   Instagram jpg
cina eleganta gradina 1245344386 jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 3  Sursa   Instagram jpg
shutterstock 645962554 jpg
WhatsApp Image 2025 04 17 at 23 30 16 jpeg
shutterstock 188998733 jpg
Benny Hill  foto   Profimedia jpeg
Beyonce  sursa foto   Instagram jpg