Ce alimente îţi protejează tenul

1 66284 original jpg jpeg

Ceea ce pui în farfurie îţi influenţează frumuseţea pielii, la fel de mult ca orice cremă sau loţiune de corp ai folosi pentru hidratarea pielii.

Ceaiul verde are acţiune reparatoare

Nu mai e niciun secret că ceaiul verde este un bun antioxidant,are puternice efecte antiinflamatorii şi antiîmbătrânire. Ţine minte pentru vacanţa ta de vară că ceaiul verde protejează pielea şi de arsurile solare. O ceaşcă de ceai verde băută de două ori pe zi,în decurs de şase luni repară pielea,alungând iriaţiile sau roşeaţa şi previne cancerul de piele.

Nucile alungă ridurile

Bogate în acizi graşi Omega-3,nucile combat roşeaţa pielii,petele,acneele,ridurile. Nucile au efect antiinflamator şi protejează pielea de substanţele chimice şi de toxine. Acid alfa-linoleic,pe care-l conţin nucile alungă şi uscăciunea pielii asociată cu înaintarea în vârstă,care duce la apariţia ridurilor.

Iaurtul revitalizează şi hidratează tenul

Nu numai că iaurtul este un probiotic natural care te protejează de afecţiunile gastro-intestinale şi de infecţii,dar este şi ingredientul principal al celor mai multe reţete de demachiant sau de măşti pentru faţă şi pentru decolteu preparate în casă.

Mai citeşte şi:

Remedii naturale pentru pielea uscată

Carnea roşie menţine elasticitatea pielii

Blamată adesea pentru conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol,carnea roşie face parte dintre alimentele bune pentru piele,cu singura condiţie să nu fie împănată. O carne de vită slabă îţi conferă proteine şi zinc. Pentru a produce colagenul necesar menţinerii elasticităţii şi fermităţii sale,pielea are nevoie de zinc şi de aminoacizi,pe care proteinele din carne ţi le pot oferi. Alte surse de aminoacizi şi de zinc sunt:brânza de vaci,varza,fructele de mare,respective fasolea,lintea.

Roşiile previn cancerul de piele

Unele dintre cele mai bune surse de antioxidanţi o găseşti în roşii. Ele conţin o substanţă numită licopen,cu efect anticerigen,care protejează pielea. Potrivit site-ului Dailyglow.com,licopenul este absorbit mai rapid de organism dacă roşiile sunt gătite,aşadar este posibil să fie mai eficient să mănânci roşiile sub formă de sos,pastă sau în mâncăruri,decât crude.



Recente

vedet[  foto   Profimedia jpg
19406371 jpg
Katherine Schwarzenegger  foto   Profimedia jpg
Julian McMahon  foto   Profimedia jpg
Bono  foto   Profimedia jpg
profimedia 1019543632 jpg
cuplu celebru  foto   Profimedia jpg
Jessica Alba  foto   Profimedia jpg
Jennifer Aniston  foto   Instagram jpg
Kim Kardashian  foto   Instagram jpg
GettyImages 1622513402 jpg
profimedia 0887430409 jpg
portrait smiling beautiful girl her handsome boyfriend woman casual summer jeans clothes jpg
profimedia 0093889089 jpg
portrait woman representing leo zodiac sign with real lion jpg
profimedia 1015609262 jpg
profimedia 0923102871 jpg
46 47 shutterstock 84576958 jpg
colab jpg
profimedia 1019165008 jpg