Ce alimente îţi protejează tenul

1 66284 original jpg jpeg

Ceea ce pui în farfurie îţi influenţează frumuseţea pielii, la fel de mult ca orice cremă sau loţiune de corp ai folosi pentru hidratarea pielii.

Ceaiul verde are acţiune reparatoare

Nu mai e niciun secret că ceaiul verde este un bun antioxidant,are puternice efecte antiinflamatorii şi antiîmbătrânire. Ţine minte pentru vacanţa ta de vară că ceaiul verde protejează pielea şi de arsurile solare. O ceaşcă de ceai verde băută de două ori pe zi,în decurs de şase luni repară pielea,alungând iriaţiile sau roşeaţa şi previne cancerul de piele.

Nucile alungă ridurile

Bogate în acizi graşi Omega-3,nucile combat roşeaţa pielii,petele,acneele,ridurile. Nucile au efect antiinflamator şi protejează pielea de substanţele chimice şi de toxine. Acid alfa-linoleic,pe care-l conţin nucile alungă şi uscăciunea pielii asociată cu înaintarea în vârstă,care duce la apariţia ridurilor.

Iaurtul revitalizează şi hidratează tenul

Nu numai că iaurtul este un probiotic natural care te protejează de afecţiunile gastro-intestinale şi de infecţii,dar este şi ingredientul principal al celor mai multe reţete de demachiant sau de măşti pentru faţă şi pentru decolteu preparate în casă.

Mai citeşte şi:

Remedii naturale pentru pielea uscată

Carnea roşie menţine elasticitatea pielii

Blamată adesea pentru conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol,carnea roşie face parte dintre alimentele bune pentru piele,cu singura condiţie să nu fie împănată. O carne de vită slabă îţi conferă proteine şi zinc. Pentru a produce colagenul necesar menţinerii elasticităţii şi fermităţii sale,pielea are nevoie de zinc şi de aminoacizi,pe care proteinele din carne ţi le pot oferi. Alte surse de aminoacizi şi de zinc sunt:brânza de vaci,varza,fructele de mare,respective fasolea,lintea.

Roşiile previn cancerul de piele

Unele dintre cele mai bune surse de antioxidanţi o găseşti în roşii. Ele conţin o substanţă numită licopen,cu efect anticerigen,care protejează pielea. Potrivit site-ului Dailyglow.com,licopenul este absorbit mai rapid de organism dacă roşiile sunt gătite,aşadar este posibil să fie mai eficient să mănânci roşiile sub formă de sos,pastă sau în mâncăruri,decât crude.



Recente

Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro pexels cristian rojas 8459365 jpg
Kim Catrall  foto   Profimedia jpg
venti views AtEJsWMY1Ko unsplash jpg
Nicole Kidman, Lily Allen  foto   Profimedia jpg
Brigitte Bardot  foto   Profimedia jpg
Gwyneth Paltrow  sursa foto   Profimedia jpg
Jennifer Lopez  foto   Profimedia jpg
Scarlett Johansson  foto   Profimedia jpg
shutterstock 64061455 jpg
Sienna Miller  foto   Profimedia jpg
Serena Williams  foto   Profimedia jpg
vedete  foto   Facebook jpg
64 65 shutterstock 2082380233 jpg
lazy guruji rCz14RWCk3c unsplash jpg
Kim Kardashian  foto   Profimedia jpg
Celine Dion  Profimedia jpg
Meghan Markle, Prințul Harry și inelul de logodnă  foto   Profimedia jpg
Jenny McCarthy  sursa foto   Profimedia jpg
Tara Reid  foto   Profimedia jpg