Ce carte citea Elvis când a murit? Are de-a face cu Iisus

Circulă numeroase legende despre viața și moartea Regelui Rock’n’Roll, ipoteze care s-au dovedit adevărate sau care sunt pure invenții menite să capteze atenția publicului și să vândă ziare.

image

De pildă, se spune că Elvis voia să-și transforme proprietatea din Memphis, Graceland, într-o grădină zoologică. Pentru asta, superstarul muzical a cumpărat o maimuță pe care a denumit-o Jayhew, după care, la distanță de câțiva ani, și-a luat un cimpanzeu numit Scatter, care adora alcoolul și, drept urmare, devenea adesea violent.  

O știre la fel de surprinzătoare este cea legată de superputerile lui Presley. Fostul lui bodyguard a scris despre acest lucru în biografia sa, iar superputerea lui Elvis era că putea muta norii cu puterea minții. Un alt episod cât se poate de incredibil s-ar fi petrecut atunci când faimosul cântăreț a pus mâna pe pușca sa și a împușcat televizorul chiar în casă la el.

Și n-a apelat de gestul violent pentru că nu suporta să vadă prestația unui anume Robert Goulet, care era difuzată atunci la TV, ci pentru că „lui Elvis îi plăcea, pur și simplu, să tragă în tot felul de lucruri”, conform reprezentntului muzeului Graceland, care a făcut destăinuirea la PBS. Așadar a fost adevărat. Dar restul poveștilor legate de unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile sunt și ele reale sau doar fictive?

Adevăr sau ficțiune?

Nu numai viața marelui Elvis a făcut subiectul numeroaselor teorii ale conspirației, ci și moartea acestuia. S-au scris și spus multe lucruri despre felul în care Regele Rock & Roll s-a stins din viață, unii considerând că Presley este încă printre noi și doar s-a retras din activitate și din lumina reflectoarelor în momentul în care presa și autoritățile l-au pronunțat mort. Cum fiecare aspect al vieții și morții lui Elvis devine instant știre de mare interes pentru mulți, s-a aflat și, ulterior, publicat și numele cărții pe care cântărețul o citea atunci când s-a stins din viață.  

Este vorba despre „The Scientific Search for the Face of Jesus” (n.r. „Cercetarea științifică cu privire la fața lui Iisus”), scrisă de Frank O. Adams. Volumul respectiv se concentrează pe Giulgiul din Torino, țesătura cu care a fost acoperit și înmormântat trupul neînsuflețit al lui Hristos. Petele de sânge de pe materialul cu pricina arată chipul unui om și rănile vizibile sunt în aceleași locuri în care a fost crucificat Iisus.   

Din 1578, giulgiul a fost păstrat în Italia, în catedrala San Giovanni Batista, și a fost analizat pe toată părțile atât de credincioși, cât și de cei care nu cred în existența lui. În timp ce oamenii bisericii susțin cu tărie că țesătura este reală și a aparținut Mântuitorului nostru, cârcotașii contestă vehement acest lucru.

Ultima carte citită

Cartea de 82 de pagini a lui Adams nu a făcut vâlvă atât prin subiectul abordat, cât mai ales datorită asocierii cu Elvis. În prezent, cartea a fost vândută în totalitate și orice exemplar se mai poate găsi este cumpărat la prețuri piperate. Worth Point, de pildă, scoate la vânzare cartea mai ales prin asociere cu Elvis, abia apoi este descris subiectul tratat în paginile ei.

Dacă vă miră faptul că Elvis a murit citind o carte religioasă, nu e cazul să fiți atât de surprinși. Cu toate că, la începutul carierei sale, a fost perceput ca „omul care cânta muzica Diavolului”, Presley era, de fapt, un creștin devotat. La începutul carierei, cânta cu mare plăcere și pricepere muzica gospel, adică cea de biserică. După cum ne informează Outsider, Elvis a fost botezat de două ori în timpul vieții lui și a treia oară după ce și-a dat obstescul sfârșit.

Din cartea „The Seeker King”, scrisă de Gary Tillery, aflăm că Elvis era extrem de preocupat de Dumnezeu și i-a spus unui prieten, la un moment dat, că tot ce-și dorea de la viață era „să știu adevărul, să-l cunosc pe Dumnezeu. Eu sunt o persoană care continuă să caute și să afle, asta este esența mea”. După ce-a făcut asemenea destăinuiri, s-a apucat să citească mai multe cărți despre religie și spiritualitate, printre care „The Prophet”, de Kahlil Gibran, și „The Autobiography of a Yogi”, susține Los Angeles Times.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg