Ce carte citea Elvis când a murit? Are de-a face cu Iisus

Circulă numeroase legende despre viața și moartea Regelui Rock’n’Roll, ipoteze care s-au dovedit adevărate sau care sunt pure invenții menite să capteze atenția publicului și să vândă ziare.

image

De pildă, se spune că Elvis voia să-și transforme proprietatea din Memphis, Graceland, într-o grădină zoologică. Pentru asta, superstarul muzical a cumpărat o maimuță pe care a denumit-o Jayhew, după care, la distanță de câțiva ani, și-a luat un cimpanzeu numit Scatter, care adora alcoolul și, drept urmare, devenea adesea violent.  

O știre la fel de surprinzătoare este cea legată de superputerile lui Presley. Fostul lui bodyguard a scris despre acest lucru în biografia sa, iar superputerea lui Elvis era că putea muta norii cu puterea minții. Un alt episod cât se poate de incredibil s-ar fi petrecut atunci când faimosul cântăreț a pus mâna pe pușca sa și a împușcat televizorul chiar în casă la el.

Și n-a apelat de gestul violent pentru că nu suporta să vadă prestația unui anume Robert Goulet, care era difuzată atunci la TV, ci pentru că „lui Elvis îi plăcea, pur și simplu, să tragă în tot felul de lucruri”, conform reprezentntului muzeului Graceland, care a făcut destăinuirea la PBS. Așadar a fost adevărat. Dar restul poveștilor legate de unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile sunt și ele reale sau doar fictive?

Adevăr sau ficțiune?

Nu numai viața marelui Elvis a făcut subiectul numeroaselor teorii ale conspirației, ci și moartea acestuia. S-au scris și spus multe lucruri despre felul în care Regele Rock & Roll s-a stins din viață, unii considerând că Presley este încă printre noi și doar s-a retras din activitate și din lumina reflectoarelor în momentul în care presa și autoritățile l-au pronunțat mort. Cum fiecare aspect al vieții și morții lui Elvis devine instant știre de mare interes pentru mulți, s-a aflat și, ulterior, publicat și numele cărții pe care cântărețul o citea atunci când s-a stins din viață.  

Este vorba despre „The Scientific Search for the Face of Jesus” (n.r. „Cercetarea științifică cu privire la fața lui Iisus”), scrisă de Frank O. Adams. Volumul respectiv se concentrează pe Giulgiul din Torino, țesătura cu care a fost acoperit și înmormântat trupul neînsuflețit al lui Hristos. Petele de sânge de pe materialul cu pricina arată chipul unui om și rănile vizibile sunt în aceleași locuri în care a fost crucificat Iisus.   

Din 1578, giulgiul a fost păstrat în Italia, în catedrala San Giovanni Batista, și a fost analizat pe toată părțile atât de credincioși, cât și de cei care nu cred în existența lui. În timp ce oamenii bisericii susțin cu tărie că țesătura este reală și a aparținut Mântuitorului nostru, cârcotașii contestă vehement acest lucru.

Ultima carte citită

Cartea de 82 de pagini a lui Adams nu a făcut vâlvă atât prin subiectul abordat, cât mai ales datorită asocierii cu Elvis. În prezent, cartea a fost vândută în totalitate și orice exemplar se mai poate găsi este cumpărat la prețuri piperate. Worth Point, de pildă, scoate la vânzare cartea mai ales prin asociere cu Elvis, abia apoi este descris subiectul tratat în paginile ei.

Dacă vă miră faptul că Elvis a murit citind o carte religioasă, nu e cazul să fiți atât de surprinși. Cu toate că, la începutul carierei sale, a fost perceput ca „omul care cânta muzica Diavolului”, Presley era, de fapt, un creștin devotat. La începutul carierei, cânta cu mare plăcere și pricepere muzica gospel, adică cea de biserică. După cum ne informează Outsider, Elvis a fost botezat de două ori în timpul vieții lui și a treia oară după ce și-a dat obstescul sfârșit.

Din cartea „The Seeker King”, scrisă de Gary Tillery, aflăm că Elvis era extrem de preocupat de Dumnezeu și i-a spus unui prieten, la un moment dat, că tot ce-și dorea de la viață era „să știu adevărul, să-l cunosc pe Dumnezeu. Eu sunt o persoană care continuă să caute și să afle, asta este esența mea”. După ce-a făcut asemenea destăinuiri, s-a apucat să citească mai multe cărți despre religie și spiritualitate, printre care „The Prophet”, de Kahlil Gibran, și „The Autobiography of a Yogi”, susține Los Angeles Times.Recente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg