Fiul lui Sinatra, răpit cu pistolul la tâmplă. A reușit să scape cu viață?

De fiecare dată când cineva e răpit, membrii familiei lui, apropiații și prietenii își fac extrem de multe griji cu privire la starea acestuia. Câteodată astfel de întâmplări au un sfârșit tragic, alteori se încheie favorabil victimei. Care a fost cazul fiului marelui Frank Sinatra, care a fost răpit cu arma la tâmplă în timp ce se afla la masă  și mânca pui?

Frank Sinatra Junior a dus mai departe numele făcut celebru de tatăl său jpeg

În 1963, un anume Barry Keenan a pus la cale un plan malefic de a-l răpi pe fiul îndrăgitului cântăreț, Frank Sinatra Jr.. În ciuda faptului că odorul superstarului avea deja 19 ani atunci, răpirea acestuia a creat un scandal imens. Totuși ce l-a determinat pe Keenan să meargă până la capăt cu un asemenea plan înfricoșător?

În primă fază, Barry nu și-a dorit bani sau cine-știe-ce răscumpărare, ci și-a propus doar să se facă auzit, să se răzbune pe cineva care considera el că avea mai mult noroc decât ar fi meritat.   

Explicația răpitorului

„M-am decis la Junior pentru că Frank Sr. e un dur și eu aveam prieteni ai căror părinți erau în showbiz și știam că Frank obținea tot timpul ceea ce-și dorea”, a dezvăluit Barry Keenan ani mai târziu. „Nu văd nicio problemă morală în a-l pune în încurcătură pentru câteva ore, timp în care să-și facă griji pentru fiul lui”, a continuat acesta să explice ilegalitatea comisă.

Keenan fusese coleg de clasă cu Nancy Sinatra, sora lui Junior și fiica lui Frank, la UCLA, așa că știa preabine stilul de viață pe care familia Sinatra îl avea. Ros de invidie și dispreț, acesta s-a decis să facă un gest extrem, prin care să atragă atenția lumii întregi și să se plaseze, astfel, de partea celor nepăstuiți. Cel puțin asta considera Barry că era corect să facă, ne informează Far Out.

La acea vreme, Keenan se lupta cu dependența de droguri, lucru care îi încețoșa gândirea destul de mult și-i afecta comportamentul. Cu ajutorul unor amici, Keenan l-a urmărit pe fiul lui Sinatra când tânărul cântăreț se afla în turneu și călătoarea peste tot. Momentul oportun pentru a-și pune planul malefic în aplicare a avut loc când Junior se afla în camera sa de hotel și lua masa undeva în Lake Tahoe, Nevada.

Ce s-a întâmplat

Pe 18 decembrie 1963, Barry Keeman și Joe Amsler, complicele lui, au dat buzna în camera de hotel a lui Frank Sinatra Jr. când acesta și trompetistul John Foss tocmai luau cina. Barry și Joe l-au legat pe Foss și apoi l-au luat de la masă pe Junior punându-i pistolul la tâmplă. Ameninându-l, l-au scos pe băiat din cameră până în parcare, unde l-au băgat în mașina lor cu forța.

Într-un final, Foss a reușit să se dezlege la mâini și să cheme poliția. Însă Sinatra Jr. și cei doi infractori erau deja în drum spre Los Angeles când autoritățile americane fuseseră înștiințate. Mai mult, Barry a reușit să treacă de o baricadă de-ale poliției în drumul lor spre LA, susține revista Esquire.

Surprinzător, dar cei trei au ajuns fără probleme în Los Angeles, unde s-au întâlnit cu al doilea complice, un anume John Irwin, care a și cerut recompensă părinților lui Sinatra. FBI a intrat pe fir, după cum era de așteptat, și le-a dat răpitorilor cei 240.000 de dolari ceruți. Irwin l-a eliberat atunci pe tânăr, simțindu-se tot mai vinovat pentru tot haosul creat în viața lui Sinatra Sr.

Pedeapsă exemplară

Irwin a reușit apoi să fugă înspre casa surorii lui, însă el și ceilalți doi răpitori au fost prinși, într-un final, de poliție și condamnați la 75 de ani de închisoare. N-au rămas pentru tot restul vieții lor în închisoare, ci au fost eliberați la un moment dat. După ce a ieșit din închisoare, Barry Keenan a devenit un agent imobiliar de succes, ne informează Far Out.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg