Ce să NU faci unui ten acneic

1 69001 original jpg jpeg

Tipul de ten cu care se confruntă nu numai adolescentele, tenul acneic, are nevoie de îngrijiri speciale. Probabil ai primit o mulţime de sfaturi despre ce trebuie să faci dacă ai un ten acneic, dar te-a învăţat cineva ce trebuie să NU faci?

Nu stoarce coşurile

Ai putea crede că dacă strângi puţin pielea din jurul acneei pentru a ieşi grăsimea adunată la nivelul pielii nu poate face rău. Dar ştii ce se întâmplă în profunzime? Când storci un coş,pereţii foliculului suportă o presiune imensă. Dacă pereţii se sparg,grăsimea care conţine şi microbi se împrăştie în dermă,ţesutul se inflamează mai mult şi alte coşuri vor apărea. Deci nu strânge,nu stoarce,nu presa!

Nu scrub-ului

Petele nu dispar dacă freci faţa cu produse pentru scrub. De fapt,şi pentru pielea sănătoasă un scrubbing prea frecvent sau prea agresiv poate provoca iritaţii,iar pe un ten cu probleme – agravează acneea. Pielea este un organ sensibil şi trebuie tratată cu blândeţe. Nu folosi pentru scrub  produse abrazive sau tampoane de curăţare abrazive şi nu freca pielea cu prosoape aspre.

Nu folosi prea multe produse în acelaşi timp

Şi nu le aplica prea des. Deşi doreşti să scapi de coşuri cât mai repede,folosind tot felul de produse de-a valma sau doar unul,dar de prea multe ori pe zi vei obţine un efect contrar:îţi va usca excesiv pielea,o va irita. Foloseşte seara produsele pe bază de peroxid de benzoil sau Retin A,şi dimineaţa loţiuni cu acid salicilic. Aplică apoi o cremă hidratantă. Dacă iei medicamente împotriva acneei,nu folosi alte produse fără acceptul medicului curant.

Nu ignora acneea

Apelează la dermatolog cu toată încrederea,chiar dacă ai o formă uşoară de acnee. Descoperă cauza pentru a nu trata doar efectul. Netratată corect,acneea se poate agrava şi poate lăsa cicatrice.



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg