Cel mai bun aliat natural contra ridurilor

1 73080 original jpg jpeg

Bogată în vitamine (A, C şi E) şi antioxidanţi, dar şi cu puţine calorii, banala roşie este foarte eficientă în păstrarea pielii catifelate şi fără cute inestetice. În plus, fiind săracă în calorii, nu îţi dă palpitaţii nedorite atunci când urci pe cântar.

Tomatele conţine carotenoizi,mai exact licopen,cu puternic rol antioxidant şi care conferă legumei culoarea specifică. Aceste substanţe protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi,periculoşi deoarece provoacă îmbătrânirea prematură a celulelor,dar şi alte afecţiuni,cum ar fi bolile cardiovasculare.

Spre deosebire de alte legume,care îşi pierd o parte din proprietăţi în urma preparării termice,roşiile sunt mai sănătoase când sunt gătite,deoarece îşi sporesc cantitatea de licopen atunci când folosite în astfel de bucate.

Protejează tegumentul de arsurile solare

Potrivit unui studiu realizat în anul 2008 de cercetătorii britanici,cinci linguri de pastă de tomate,mâncate zilnic,timp de cel puţin trei luni,protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Î

În urma unui experiment,la care au participant 10 voluntari,specialiştii au ajuns la concluzia că un consum zilnic de roşii,atât în stare proaspătă,cât şi în preparatele culinare,măreşte cu 33% capacitatea tegumentului de a se apăra împotriva arsurilor solare.

Hrăneşte pielea în profunzime

Sucul de roşii,proaspăt stors,menţine fermitatea pielii şi prelungeşte tinereţea acesteia. Aplică dimineaţa şi seara comprese pe ten şi lasă să acţioneze cinci minute,după care îndepărtează cu apă caldă.

De asemenea,roşia fiartă şi descojită poate fi folosită în măştile de înfrumuseţare preparate în casă. Oferă luminozitate şi strălucire tenului,hidratează şi regenerează pielea.   

Info:Masca pe bază de roşii şi avocado,lăsată 20 de minute pe faţă,te ajută să scapi de punctele negre.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg