Cel mai bun ulei pentru piele

1 81743 original jpg jpeg

Utilizarea uleiurilor esenţiale rămâne populară şi astăzi, printre care şi uleiul esenţial de lavandă, care este un favorit tradiţional pentru frumuseţe şi sănătate. Există dovezi care arată că egiptenii foloseau uleiul esenţial de lavandă ca parfum şi ca produs cosmetic până acum 500 de ani.

Utilizările uleiului esenţial de lavandă sunt nenumărate, însă el este folosit în industria cosmetică şi medicală pentru substanţele pe care le deţine şi parfumul dulce. Mulţi oameni găsesc uleiul esenţial de lavandă benefic atunci când este aplicat pe piele, fie că este pentru ameliorarea durerii şi a iritaţiei, fie ca tratament pentru leziuni şi afecţiuni minore.

Popularitatea sa a dus la utilizarea uleiului esenţial de lavandă într-un număr mare de produse destinate îngrijirii pielii, cum sunt săpunuri, loţiuni de corp şi creme hidratante.

Iată care sunt beneficiile pe care le are uleiul esenţial de lavandă asupra pielii:

Antiîmbătrânire

La fel ca majoritatea uleiurilor esenţiale pentru îngrijirea pielii, uleiul esenţial de lavandă conţine o cantitate importantă de antioxidanţi. Aceştia protejează tegumentul şi încetinesc procesul de îmbătrânire cauzat de daunele provocate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt creaţi în piele după expunerea la lumina UV a soarelui şi a toxinelor prezente în mediul înconjurător. Ei ajung să deterioreze structura colagenului şi elastinei, cele două proteine produse de piele, ducând la apariţia liniilor fine, ridurilor şi petelor. Pentru a preveni semnele de îmbătrânire, alege să incluzi în rutina de înfrumuseţare uleiul esenţial de lavandă.

Răni şi arsuri

A fost demonstrat că uleiul esenţial de lavandă ajută la vindecarea rănilor. Proprietăţile sale antibacteriene previn infecţiile şi grăbesc procesul de vindecare. Aplicarea topică a uleiului duce la o creştere a sintezei colagenului la locul plăgii şi la proliferarea celulelor care sunt necesare pentru accelerarea contracţiei plăgii.

Tratament pentru acnee

Ulei de lavandă a dezvoltat o bună reputaţie după ce a fost demonstrat că ar fi unul dintre uleiurile esenţiale care ajută la tratarea acneei. Uleiul de lavandă are o serie de proprietăţi bine cunoscute care ar putea avea efecte pozitive asupra tenului acneic, mai ales cele antibacteriene. Recomandat este să te sfătuieşti cu un dermatolog înainte de a a începe aplicarea uleiului esenţial de lavandă pe pielea cu acnee.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg