Cele mai bune extracte naturale pe care le poate conţine crema de faţă

1 cea mai buna crema de fata jpg jpeg

Ce îşi doresc, de obicei, femeile de la o cremă de faţă? Să aibă o formulă uşoară, ca să nu încarce tenul, şi o formulă bogată în nutrienţi, ca să îmbunătăţească aspectul, redând strălucire şi fermitate.

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, este important să găseşti o cremă care conţine extracte naturale din plante sau din fructe. Acestea au o formulă uşoară care se absoarbe rapid şi sunt mai bine tolerate de piele. Iată care sunt cele mai bune extracte naturale pe care ar trebui să le cauţi în produsele cosmetice.

Extract din rădăcină de lemn dulce

Lemnul dulce este bogat în nutrienţi şi antioxidanţi puternici care protejează tenul împotriva stresului oxidativ ce cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. O substanţă, numită glabradin, pe care îl conţine planta, susţine regenerarea rapidă a celulelor pielii şi oferă protecţie ADN-ului celular. Licochaclone A este un flavonoid care are un rol important în echilibrarea secreţiei de sebum, calmarea iritaţiilor cutanate şi micşorarea volumului porilor dilataţi. De asemenea, reduce inflamaţiile pielii în caz de acnee.

Ulei din sâmburi de migdal

Uleiul de migdal are o formulă apropiată de cea a sebumului produs în mod natural de pielea noastră. Este bogat în vitamine liposolubile şi acizi graşi, fiind recomandat pentru toate tipurile de ten. Se absoarbe foarte uşor în piele şi reface bariera lipidică a acesteia. Hidratează tenul lăsând senzaţia de piele moale şi netedă. Este recomandat în mod special pentru tenul sensibil, ajutând la tratarea erupţiilor, iritaţiilor şi inflamaţiilor cutanate.

Extractul de ananas

Ananasul este un fruct cu proprietăţi uimitoare. Extractul folosit la fabricarea produselor cosmetice conţine bromelină, minerale şi acizi organici cu acţiune de curăţare în profunzime a epidermei. Practic, funcţionează ca un exfoliant natural: îndepărtează celulele moarte, curăţă porii, reduce vizibilitatea petelor, oferind strălucire. Vitamina C, care se regăseşte din belşug, susţine sinteza colagenului care este esenţial pentru menţinerea fermităţii pielii şi prevenirea apariţiei ridurilor.

Extractul din curmale

Este bogat în antioxidanţi, protejează celulele împotriva stresului oxidativ, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Extractul din curmale este şi o sursă naturală de vitamina A, având o eficienţă recunoscută în prevenirea apariţiei petelor pigmentare şi a aspectului tern sau obosit al pielii. Vitamina A şi acizii graşi refac bariera lipidică a epidermei, reglează secreţia de sebum şi menţin hidratarea acesteia.

Uleiul de şofran

Uleiul de şofran face minuni pentru pielea uscată, devitaliată şi cu tendinţă cuperozică. Vitamina K din extractul de şofran contribuie la diminuarea eficientă a cearcănelor şi a ”pungilor” de sub ochi, iar vitamina E şi acizii graşi polinesaturaţi conferă proprietăţi de regenerare cutanată deosebite. Derivaţii de serotonină din extractul de şofran au calităţi antioxidante, care asigură integritatate epidermei.

Mai citeşte şi: Cum are de suferit pielea de pe urma ecranelor digitale

Sursă foto: ShutterstockRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg