Cum are de suferit pielea de pe urma ecranelor digitale

1 shutterstock 553579300 jpg jpeg

De când cu pandemia de coronavirus, mulţi dintre noi muncim de acasă sau facem studii online. Asta înseamnă chiar mai mult timp decât de obicei în faţa ecranelor digitale. Ştim cu toţii că "statul pe telefon" afectează memoria, concentraţia, văzul şi creează dureri de spate şi de gât. Mai nou, însă, cercetătorii au observat că ne afectează şi pielea.

Conform unor experţi în dermatologie, lumina albastră emisă de ecranele digitale poate contribui, în timp, la hiperpigmentare şi fotoîmbătrânire, care se vor arăta în piele sub formă de pete maronii, linii şi riduri.

După căteva ore bune de concentrare pe ecranul telefonului, calculatorului sau al oricărui ecran digital, indiferent cât de bună este rezoluţia acestuia, ochii încep să obosească, iar vederea să devină înceţoşată. Multe persoane, însă, în loc să facă o pauză pentru a-şi odihni vederea, continuă să lucreze, să studieze sau să se amuze folosind aceste ecrane. Iar, atunci când ochii sunt obosiţi, tindem să-i apropiem şi mai mult de ecran, să ne încruntăm şi să micim ploapele pentru a vedea mai bine. În timp, acest lucru creează noi linii fine şi riduri în zona ochilor şi a frunţii.

În plus, atunci când îţi ţii ochii miciţi pe o perioadă lungă de timp, se adună lichid în zona ploapelor, ceea ce duce la umflarea ochilor. De obicei, odihna sau un masaj blând te poate scăpa de ochii umflaţi, dar este mult mai indicat să eviţi acest lucru luând pauze dese din faţa calculatorului.

Acelaşi lucru se întâmplă şi când te uiţi în jos, cu privirea lăsată pe ecranul telefonului mobil. Când faci acest lucru pe o perioadă lungă de timp, de câteva ore neîntrerupte, şi dacă, în acelaşi timp stai cu umerii aduşi puţin în faţa, îţi reduci fluxul limfatic, care ajută la scurgerea excesului de lichid şi a toxinelor. Astfel, nu doar ochii, ci întreaga faţă se umflă, iar toxinele rămase în piele duc la apariţia acneei şi a altor impurităţi.

Ten obosit

Lumina albastră întrerupe ritmul natural circadian al organismului (ceasul intern al corpului), mai ales atunci când petreci mult timp în faţa unui laptop, a unui ecran de telefoan, tabletă sau când te uiţi ore în şir la televizor, noaptea târziu. Acest lucru reduce cantitatea de melatonină (hormonul somnului) pe care o producem, care este un puternic antiinflamator, ajută la creşterea sistemului nostru imunitar şi a capacităţii corpului nostru de detoxifiere. Prin urmare, un somn slab, insuficient, poate duce la o piele inflamată, pufoasă, obosită şi congestionată.



Recente

helena lopes VpriVSzhKT0 unsplash jpg
anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
close up young attractive charismatic woman isolated jpg
2025 06 13 Native 3 din 3, WestGate Studios, iunie (1) jpg
60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg