Cele mai bune vitamine pentru piele. 4 secrete ca să ai tenul tânăr

1 69621 original jpg jpeg

Pielea are nevoie de vitamine pentru a-şi menţine supleţea şi elasticitatea. De aceea, ai grijă ca acestea să se regăsească în compoziţia produselor de îngrijire pentru ten, faţă şi corp. Iată care sunt cele mai bune vitamine pentru piele.

1. Cele mai bune vitamine pentru piele - Vitamina A previne apariţia ridurilor

Retinolul,care este forma activă a vitaminei A,stimulează producţia de colagen şi de elastină (substanţe esenţiale pentru menţinerea elasticităţii pielii) şi accelerează reînnoirea celulelor. Vitamina A este una dintre cele mai bune vitamine pentru piele. Ea contribuie atât la reducerea roşeţii tenului,cât şi a petelor maronii de pe faţă.

Pentru prevenirea ridurilor,poţi apela la o mască dintr-un gălbenuş de ou,o linguriţă de iaurt şi cinci-şase picături de vitamina A uleioasă. Laşi să acţioneze un sfert de oră,după care te speli cu apă călduţă. Poţi aplica masca de două ori pe săptămână,seara.

Pont:Cremele care conţin retinol trebuie aplicate seara,pentru că,în contact cu lumina soarelui,această substanţă poate afecta sănătatea celulelor pielii.

2. Vitamina E hidratează în profunzime

Recomandată pentru toate tipurile de ten, vitamina E trebuie trecută şi ea pe lista cu cele mai bune vitamine pentru piele. Ea este esenţială pentru hidratarea pielii,fiind ideală  mai ales dacă ai tenul uscat,căci îţi va catifela pielea. De aceea,poţi adăuga câteva picături de vitamina E uleioasă când îţi pregăteşti o mască din ingrediente naturale. Dacă ai tenul gras,nu folosi această substanţă mai mult de două ori pe săptămână.

Pont:Seara,înainte de culcare,unge-te pe faţă şi pe gât cu uleiul dintr-o capsulă de vitamina E uleioasă pe care ai ţinut-o în apă caldă trei-patru minute. Laşi să acţioneze peste noapte,pentru o hidratare de lungă durată.

3. Cele mai bune vitamine pentru piele - Vitamina B3 reduce roşeaţa pielii

Deoarece creşte producţia de ceramide şi acizi graşi (substanţe care formează o barieră de protecţie la nivelul celulelor pielii),vitamina B3 este una dintre cele mai bune vitamine pentru piele. Aceasta se găseşte în ciuperci,conopidă,  salată verde,sparanghel,dar şi în broccoli.

Deficienţa acestei vitamine se poate manifesta prin infecţii la nivelul pielii. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Sydney,Australia,a dovedit că această substanţă scade riscul apariţiei cancerului de piele.

Pont:Foloseşte creme care conţin niacină dimineaţa şi seara,căci reduc roşeaţa pielii şi acneea.

4. Vitamina C, pentru o piele strălucitoare

O piele suplă,fără cusur,are nevoie de vitamina C - una dintre cele mai bune vitamine pentru piele. Aceasta ocupă un rol important în sintetizarea colagenului,care menţine elasticitatea pielii.

Femeile care au folosit timp de şase luni o cremă cu un conţinut bogat de vitamina C au obţinut o piele fină,cu mai puţine riduri decât înainte de a o folosi,potrivit unui studio efectuat ăn SUA. Poţi prepara o mască dintr-o lingură de vitamina C pudră,două-trei picături de vitamina E uleioasă şi câteva picături de apă. Amesteci ingredientele până obţii o pastă,o aplici pe ten,10 minute,după care clăteşti cu apă călduţă.

Cele mai bune vitamine pentru piele - Pont: Cremele care conţin vitamina C trebuie aplicate pe piele,dimineaţa,căci îţi oferă protecţie contra radicalilor liberi.

Ştiai că…

… dacă ai pete maronii pe faţă,poţi să aplici câteva picături de vitamina E uleioasă pe zonele cu probleme?

… dacă îţi masezi buzele cu câteva picături de vitamina A uleioasă,nu vor mai crăpa?