Céline Dion, într-o situație disperată - nu-și mai poate controla mușchii!

Faimoasa cântăreață a renunțat la muzică anul trecut din cauza diagnosticului de sindromul „persoanei înțepenite” primit. Din păcate, starea ei nu s-a îmbunătățit de-atunci, dimpotrivă!

Celine Dion foto  Shutterstock jpg

Sindromul „persoanei înțepenite” este o boală neurologică rară care i-a afectat vedetei capacitatea de-a se mișca și-a cânta. Iar sora vedetei, Claudette Dion, ne ține la curent cu evoluția sau involuția bolii de care suferă Céline Dion și ne-a informat, zilele trecute, că vedeta și-a pierdut controlul asupra mușchilor săi.

„Unii și-au pierdut speranța pentru că este o boală despre care se știe foarte puțin”, a dezvăluit Claudette, de 75 de ani, publicației francize 7 Jours. „Dacă ați ști câte telefoane primim care ne întreabă despre Céline… Oamenii ne spun că o iubesc și că se roagă pentru ea. Primește multe mesaje, cadouri și crucifixuri sfințite. Muncește din greu, dar nu are control asupra mușchilor săi. Ceea ce mă întrestează pe mine cel mai mult e că ea era atât de disciplinată în privința programului său medical…”, a continuat Claudette să povestească în interviul în limba franceză oferit.

Acest sindrom, care se mai numește și Moersch-Woltman, este o tulburare neurologică a unei boli autoimune, care face ca întregul corp să devină rigid și ultrasensibil ca zgomote, atingeri și stres emoțional.

Dion a vorbit, pentru prima dată, despre diagnosticul ei în decembrie 2022, când a fost nevoită să-și anuleze concerte pe care deja le amânase din cauza pandemiei de COVID-19. În mai 2023, a anunțat că anulează toate datele turneului ei mondial din cauza problemelor de sănătate întâmpinate.

Sora ei mai mare a dezvăluit că visul lor, al tuturor celor din familie, e ca Céline să se întoarcă, la un moment dat, pe scenă, dar acest lucru este incert. „Corzile vocale sunt niște mușchi, dar și inima tot mușchi este. Asta mă uimește pe mine. Există multe necunoscute tocmai pentru că este o boală extrem de rară, care afectează o persoană dintr-un milion, și nu a fost destul de studiată”, a adăugat Claudette.

Acest sindrom al „persoanei înțepenite” afectează de două ori mai multe femei decât bărbați și este adesea asociată cu diabetul de tip 1 și vitiligo. Cauza apariției nu este cunoascută și, mai trist de-atât, nu există tratament pentru această boală cruntă.

Céline Dion beneficiază de ajutorul celor mai buni doctori din lume, dar, din păcate, și ei pot fi limitați în a o ajuta pe renumita cântăreață.

foto - ShutterstockRecente

insula miliardarilor foto  Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie foto  Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg