Christina Aguilera a slăbit 20kg în trei luni cu „dieta curcubeu‟!
Cântăreața a avut tot timpul o greutate care fluctuează, însă, atunci când și-a propus să revină la silueta ei de la începutul carierei, a slăbit 18kg. Cum a reușit?
Christina Aguilera a luat în greutate din mai multe motive. În primul rând din cauza sarcinii. Când era gravidă cu primul ei copil, a început să-și rotunjească nu numai talia, ci și restul corpului, după care n-a reușit să revină la kilogramele pe care le avusese dinainte de sarcină.
Simplul fapt că femeile poartă o nouă viață în pântecul lor le face să-și schimbe, câteodată pe viață, întreaga înfățișare. Hormonii sarcinii își spun cuvântul și, chiar și după naștere, mămicile rămân cu rotunjimi pe care nu le avuseseră până atunci. Iar vedeta n-a făcut excepție!
În 2009, Christina a slăbit înainte de-a începe filmările pentru „Burlesque”, dar minunea n-a ținut mult. Filmul n-a fost un succes la box office, motiv pentru care vedeta a început să mănânce iar pe fond nervos. Mai mult, în 2010, a divorțat de tatăl fiului ei și întreaga despărțire i-a cauzat o suferință care s-a văzut, din nou, pe cântar.
„Nu mă cântăresc. Ce arată bine pe cineva poate să nu fie OK pentru altă siluetă. Eu mă simt foarte bine în pielea mea și, credeți-mă, e un întreg proces să ajungi la asemenea gândire. Totul ține de cât de mult ții la tine și de felul de corp pe care-l ai”, spunea ea în revista Marie Claire.
În 2013, Aguilera a luat o pauză profesională și a încercat să se concentreze pe sănătatea ei fizică și psihică. A început atunci o dietă care-i permitea să consume doar 1.600 de calorii pe zi. Mai mult, și-a îndreptat atenția asupra „Dietei curcubeu”, care încurajează consumul alimentelor în funcție de culoare lor. În ce constă acest regim de slăbire?
Dieta curcubeu
Ziua albă – toate alimentele trebuie să fie albe, de la albuș de ou, la cocos, conopidă, pește alb, ceapă și usturoi.
Ziua roșie – toate alimentele trebuie să fie roșii. Astfel, Christina și-a pus în farfurie doar căpșuni, cireșe, struguri roșii, roșii, carne roșie, ardei roșu, fasole roșie, piper roșu.
Ziua verde – toate alimentele trebuie să fie verzi – castravete, spanac, salată, broccoli, varză, etc.
Ziua portocalie, în care doar dovleacul, morcovul, papaya, piersicile, caisele și peștele roșiatic sunt permise.
Ziua violet. Toate alimentele trebuie să fie violet, de la varză violet, struguri închiși la culoare, prune, fructe de pădure, vinete, etc.
Ziua galbenă permite doar consumul ardeiului galben, porumbului, brânzei mature, gălbenușului de ou și a mierii.
„Nu ține de înfometare, pur și simplu limitez mâncarea nesănătoasă care îmi place”, a dezvăluit vedeta cheia succesului dietei ei, în Us Weekly.
Alte reguli pe care le-a respectat atunci când a „topit” aproape 20kg sunt – n-a avut voie să mănânce dulciuri sau zahăr, trebuia să-și asigure trei mese pe zi și două gustări, alcoolul era interzis, gustările nesănătoase, de asemenea, iar hidratarea era absolut necesară – minim doi litri de apă pe zi! Pe lângă această dietă, care i-a permis cântăreței să revină la silueta care a consacrat-o, Aguilera s-a apucat și de sport. Nu-i de mirare că a ajuns să arate extrem de bine, nu?
foto - Shutterstock