VIDEO De ce a rupt Sinead O'Connor poza Papei. A jignit milioane de credincioși!

Cântăreața irlandeză care a decedat ieri, la 56 de ani, a stârnit rumoare în tinerețe, când a rupt poza Papei. Ce explicație a dat atunci?

Sinead O'Connor jpeg

O'Connor a devenit cunoscută lumii întregi în 1990, cu melodia „Nothing Compares 2 U”, compusă de Prince, însă, la scurt timp după marele ei succes, a șocat întregul mapamond cu un gest controversat. În octombrie 1992, în timpul emisiunii „Saturday Night Live”, vedeta de 26 de ani a luat o fotografie cu Papa de atunci și a rupt-o în direct, în fața a milioane de telespectatori. De ce a făcut asta?

În timp ce cânta melodia lui Bob Marley, „War”, a vrut să atragă atenția asupra unui subiect spinos – abuzul asupra copiilor. Atunci a fost momentul în care a rupt fotografia Papei Ioan Paul al II-lea în fața camerei.

O'Connor a spus tuturor să „lupte cu inamicul”, după care a suflat în lumânările de pe scenă și a ieșit din cadru. Sinead le-a dezvăluit celor de la NBC că va apăra în fața camerei cu imaginea unui copil flămând, pentru a-i ruga pe oameni să-i protejeze pe cei mai vulnerabili copii. În schimb, a arătat lumii o fotografie cu Papa, pentru a protesta împotriva abuzului sexual din Biserica Catolică. Asemenea subiect nu era încă în știrile vremii la acea vreme.

Vedeta irlandeză și-a amintit de tăcerea pe care a primit-o după acel moment uluitor. „Când am intrat în culise, nicio ființă umană nu m-a întâmpinat. Toate ușile erau închise. Toți dispăruseră. Nici măcar managerul meu nu era nicăieri de găsit. Se închisese în camera lui timp de trei zile și și-a scos telefonul din funcțiune”, și-a amintit Sinead O’Connor în autorbiografia ei din 2021.

Singurul om care a fost de acord cu gestul ei a fost creatorul show-ului, Lorne Michaels, care i-a permis lui Sinead să revină pe scenă la sfârșitul emisiunii, ca să-și ia „La revedere!” de la audiență. „A fost cel mai curoajos lucru pe care putea să-l facă!”, a recunoscut acesta.

Totuși, ulterior NBC l-a invitat pe actorul Joe Pesci, iar acesta a lipit poza Papei în fața camerei de filmat și-a spus că, dacă era prezent în momentul în care cântăreața a făcut gestul compromițător, „i-aș fi tras una”.

Ceea ce a urmat a fost crunt pentru vedetă. Lumea a protestat, a amenințat-o cu moartea, iar concertele ei se anulau pe bandă rulantă. În 1999, Sinead a uimit iar pe toată lumea când a devenit preoteasă în Irlanda, titulatură care n-a fost recunoscută de Biserica Catolică.

Ani la rând, Sinead a cerut să se investigeze cazurile de abuzuri sexuale împotriva copiilor din Biserica Catolică. Abia în 2018 a început o investigație la Vatican în acest sens.

„Oamenii credeau că eu nu cred în Dumnezeu. Dar nu era așa. M-am născut catolică și o să fiu prima care intră în biserică dacă Vaticanul dă semne de împăcare”, a scris ea în Washington Post, în 2010.

O'Connor s-a născut într-o familie irlandeză destrămată, pe 8 decembrie 1966. Mai târziu în viață, a spus că a dezvoltat probleme psihice din cauza faptului că mama ei a abuzat-o fizic și sexual în copilărie.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg