Cine plătește pentru nunțile regale și cât costă ele

O nuntă regală presupune rochii de mireasă de top, calești ca-n povești, invitați de primă mână, castele care găzduiesc petrecerile și meniu de cinci stele. Cât costă asemenea eveniment?

image

Când se căsătorește vreun prinț sau o prințesă, președinți de stat, regine și regi vin de oriunde din lume pentru a participa la marele eveniment. Pentru siguranța lor și a tuturor celor prezenți se plătesc facturi imense și, la fel de bine, sunt alocate bugete impresionante pentru restul cheltuielilor din ziua cea mare.

Când Prințul Harry și Meghan Markle și-au unit destinele în 2018, întreaga lor ceremonie nupțială a costat 45,8 milioane de dolari. Prințul William și Kate Middleton au fost mai precauți și au cheltuit „doar” 34 de milioane de dolari. „Nunta secolului” a fost cea dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, care a depășit bugetul ambelor nunți, a costat 110 de milioane de dolari, susține Insider. Cine primește factura pentru asemenea extravaganțe nupțiale?

Familiile regale achită costurile pentru tort, ținute, decor, locație și muzică sau programul artistic de la nuntă. Palatul Kensington a confirmat acest lucru în cazul Ducilor de Sussex: „Familia regală va plăti pentru nuntă”.

Iar un oficial de la Clarence House a dezvăluit, în The Globe și Mail, că Firma, cum e denumit sistemul administrativ al monarhiei britanice, a suportat costurile florilor, a recepției și transportului atunci când Prințul William și Kate Middleton au devenit soț și soție. „Sunt plătite de Familia Regală cu o contribuție din partea familiei Middleton”.

În cazul lui Meghan, nimeni nu se aștepta ca familia ei să plătească pentru ceva, neavând vreo avere considerabilă. Totuși, Meghan și-a cumpărat singură rochia, susține Express.

Bun, dar cum de își permite familia regală asemenea cheltuieli?

Membrii marcanți ai familiei regale britanice primesc bani printr-un Grant Suveran, finanțat de guvernul britanic și de contribuabilii englezi. De asemenea, mai sunt de luat în seamă și alte fonduri private ale acestora.

Cea mai mare factură din cadrul unei nunți regale o constituie securitatea, susține CNN Money. Astfel, la nunta prințului William, siguranța invitaților a costat 8,7 milioane de dolari. Iar această cheltuială este suportată de populație. Nu-i de mirare că mulți englezi sunt deranjați de achitarea unui asemenea cost substanțial!

Costurile cu poliția sunt exorbitante și în cazul unor nunți regale mai restrânse, cum a fost cea a Prințesei Eugenie, în 2018. Contribuabilii au plătit tunci 2 milioane de lire sterline, evidențiază The Mirror.

Foto - ShutterstockRecente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg