70 de ani de domnie. Programul zilnic al Reginei, meniul și durata întâlnirilor ei

În prima zi a Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, trecem în revistă munca pe care suveranul britanic o face de 70 de ani încoace, de când s-a urcat pe tron.

image

La 96 de ani, Majestatea Sa a fost nevoită să-și reducă programul zilnic, delegând mai multe responsabilități membrilor seniori ai familiei regale britanice în ultima vreme. ABC News susține că monarhul britanic a avut, în 2019, un total de 67 de zile muncitoare, dacă e să luăm în calcul doar responsabilitățile ei publice, ceea ce nu e deloc solicitant. Însă Regina Marii Britanii nu s-a dat niciodată înlături când a venit vorba să-și facă datoria față de țara ei.

În ceea ce privește activitatea Elisabetei a II-a, ea nu constă numai în orele de muncă înregistrate de Circularul Curții, acea instituție care contorizează, în mod oficial, angajamentele Reginei. Se pare că suveranul britanic a făcut ceva legat de funcția ei în fiecare zi din ultimii 70 de ani. Iar în șapte decenii e de la sine înțeles că s-a pus la punct o rutină de la care Majestatea Sa nu s-a abătut prea mult. În ce constă ea?

Marea Britanie este o monarhie constituțională, ceea ce presupune ca puterea și responsabilitățile șefului statului – adică ale Reginei – să fie separate de cele ale șefului guvernului (adică ale prim-ministrului). BBC descrie rolul Reginei ca fiind unul „strict simbolic și ceremonial”. Ea nu se implică în politică și este tot timpul o prezență neutră. După cum ne informează site-ul familiei regale britanice, Regina nu are nici măcar drept de vot.

Program zilnic

The Daily Mail susține că Regina Elisabeta a II-a își începe ziua la 7.30. Atunci, menajera îi aduce ceaiul (neapărat Twinings Earl Grey) și câțiva biscuiți. Cât timp își savurează ceaiul, Regina ascultă emisiunea „Today” de pe BBC Radio 4, iar menajera îi pregătește baia pentru ora 8 fix. Apoi, Regina se îmbracă în funcție de alegerile vestimentare ale asistentului ei personal Angela Kelly și bazându-se pe ajutorul a unuia dintre cele trei persoane tot timpul la dispoziția ei.

image

Micul dejun e servit la ora 8.30 și constă în cereale Special K și fructe în fiecare dimineață, după cum ne informează fostul chef regal. Din când în când, ea mănâncă pâine prăjită cu marmeladă, somon afumat sau omletă, relatează The Telegraph.

Ziua de lucru a Reginei începe la 9.30, când parcurge corespondența primită și redactează scrisori timp de două ore. Ea primește zilnic o cutie roșie cu documente oficiale guvernamentale.

Pe lângă chestiunile de stat, corespondența regală mai conține și scrisori adresate ei personal de la supușii ei, în jur de 300 pe zi. Evident că nu răspunde la toate, ci doar la câteva, dar își menține acest obicei zilnic – de-a menține contactul direct cu publicul.

Întâlniri scurte și la obiect

La ora 11.00, Regina își începe întâlnirile zilei, iar fiecare dintre ele durează în jur de 20 de minute, nici mai mult, nici mai puțin. Royal.uk susține că cei cu care se întâlnește Elisabeta a II-a față în față pot fi oficiali ai guvernului, lideri religioși, personal militar sau câștigători ai unor diverse premii.

Scopul principal al acestor ședințe este de a vorbi cu comunitatea diplomatică. Orice ambasador are o întâlnire personală cu Regina imediat după ce este pus în funcție și, cum există mai mult de 170 de ambasadori în Londra, există destule astfel de programări în agenda deja plină a Majestății Sale.

image

După cum susține Victoria Howard de la The Crown Chronicles, audiențele matinale nu durează mai mult de 20 de minute, pentru ca timpul monarhului să nu fie pierdut și ca numai lucrurile esențiale să se discute. Subiectele abordate în astfel de întruniri nu se cunosc de cele mai multe ori, sunt conversații private și nu se înregistrează nici audio, nici video.

De când cu pandemia și cu vârsta înaintată a Reginei, întâlnirile față-în-față ale suveranei britanice s-au limitat mult, însă asta nu însemană că Elisabeta a II-a nu bifează personal cele mai multe responsabilități regale și nu-și face datoria fața de țară zi de zi, de 70 de ani încoace.

Foto - Shutterstock, Royal Family Instagram



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg