Clara Bow, prima vedetă de la Hollywood, și viața ei tragică

Povestea dramatică a primei vedete de la Hollywood, care a făcut cu brio tranziția de la filme mute la cele vorbite, dar n-a trecut niciodată peste nefericirea personală.

image

Într-o dimineață de mai, în 1931, actrița Clara Bow s-a trezit țipând: „Nu pot să fac chestia asta, nu pot!”. Menajera ei l-a chemat pe logodnicul vedetei, pe Rex Bell, care a dus-o pe fragila femeie la spital. Acolo Clara a primit diagnosticul mult temult – era cu nervii la pământ! Cu numai patru ani înainte, când filmul mut „It” fusese lansat, Bow era preferata Hollywoodului și a publicului larg. Era vedeta anilor ’20 și toată lumea o adora. Ce se schimbase între timp?

Fanii Clarei credeau că idolul lor se aseamănă mult cu personajele pe care le interpreta – o fată provenită din clasa muncitoare și-a realizat visele prin tenacitatea de care dădea dovadă și energia ei nesfârșită. Încă nici că puteau să se înșele mai mult! Crescută pe străzile din Brooklyn, Bow simțea din plin greutatea faimei pe umerii săi și nu putea uita trecutul. „Nu pot nicicum să trec peste nefericirea din copilăria mea!”, a recunoscut ea în Pittsburgh Post-Gazette, în 1929.

Născută în Bay Ridge, Brooklyn, pe 29 iulie 1905, Clara Bow a avut un start în viață dificil. Tatăl ei alcoolic a abuzat-o sexual pe copilă, iar mama ei, care avea o boală psihică gravă, necesita grijă constantă din partea fetei cu care nu se purta deloc frumos – mama și-a amenințat fiica, la un moment dat, cu cuțitul, susține „Hollywood's Dark History: Silver Screen Scandals”.

Nu-i de mirare că Clara se simțea adesea „însingurată, înfricoșată și nefericită”: „N-am avut niciodată o păpușă. N-aveam nici haine și, de multe ori, n-aveam nimic de mâncare. Pur și simplu, supraviețuiam și asta e tot ce se putea spune despre familia mea”, a conchis vedeta.

La 16 ani, Bow a câștigat un concurs dintr-o revistă și, drept urmare, a început să primească mici roluri în filme mute. După ce mama actriței a fost internată într-un spital de psihiatrie și a murit ulterior, tânăra s-a mutat în California, unde a început să devină tot mai cunoscută la Hollywood. Într-un final, a primit un contract cu Casa de producție Paramount Pictures și a făcut saltul de la filmele mute la cele vorbite. Însă, în spatele întregii străluciri, Clara nu era deloc fericită.

image

Devenise o adevărată senzație datorită fizicului ei atrăgător – ochi mari și rotunzi, buze micuțe, creionate la modă și păr ondulat sub formă de bob. Iar Paramount Pictures exploata imaginea divei hollywoodiene la maximum. La acea vreme, actorii erau proprietatea studiourilor de cinematografie și nu aveau drepturi.

În 1929, poliția a arestat-o pe secretara Clarei, pe Daisy DeVoe, pentru furtul a sute de mii de dolari de la actriță și încercarea de-a o șantaja, ne informează „Hollywood's Dark History”. Din păcate, Daisy a continuat s-o atace pe vedetă într-un tabloid denumit „The Coast Reporter”, care n-a ezitat să publice toate poveștile posibile și imposibile despre actriță.

Bow n-a mai suportat scandalul în care era implicată și s-a retras la ferma logodnicului ei, în Nevada. Paramount n-a ținut cont de faptul că vedeta lor avea nevoie de puțin timp liber, ca să-și revină, și a continuat s-o forțeze pe actriță să se întoarcă la lucru. Atunci a clacat Clara. Iar angajatorii ei și-au dat seama că n-aveau cum să mai facă bani de pe urma ei și au rupt contractul cu ea.

În 1933, cariera Clarei Bow se încheiase. Actrița s-a căsătorit cu Rex Bell și a murit în 1965 de infarct, susține Biography. Avea numai 60 de ani.

Foto - Her Wedding Night (1930)



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg