Clara Bow, prima vedetă de la Hollywood, și viața ei tragică

Povestea dramatică a primei vedete de la Hollywood, care a făcut cu brio tranziția de la filme mute la cele vorbite, dar n-a trecut niciodată peste nefericirea personală.

image

Într-o dimineață de mai, în 1931, actrița Clara Bow s-a trezit țipând: „Nu pot să fac chestia asta, nu pot!”. Menajera ei l-a chemat pe logodnicul vedetei, pe Rex Bell, care a dus-o pe fragila femeie la spital. Acolo Clara a primit diagnosticul mult temult – era cu nervii la pământ! Cu numai patru ani înainte, când filmul mut „It” fusese lansat, Bow era preferata Hollywoodului și a publicului larg. Era vedeta anilor ’20 și toată lumea o adora. Ce se schimbase între timp?

Fanii Clarei credeau că idolul lor se aseamănă mult cu personajele pe care le interpreta – o fată provenită din clasa muncitoare și-a realizat visele prin tenacitatea de care dădea dovadă și energia ei nesfârșită. Încă nici că puteau să se înșele mai mult! Crescută pe străzile din Brooklyn, Bow simțea din plin greutatea faimei pe umerii săi și nu putea uita trecutul. „Nu pot nicicum să trec peste nefericirea din copilăria mea!”, a recunoscut ea în Pittsburgh Post-Gazette, în 1929.

Născută în Bay Ridge, Brooklyn, pe 29 iulie 1905, Clara Bow a avut un start în viață dificil. Tatăl ei alcoolic a abuzat-o sexual pe copilă, iar mama ei, care avea o boală psihică gravă, necesita grijă constantă din partea fetei cu care nu se purta deloc frumos – mama și-a amenințat fiica, la un moment dat, cu cuțitul, susține „Hollywood's Dark History: Silver Screen Scandals”.

Nu-i de mirare că Clara se simțea adesea „însingurată, înfricoșată și nefericită”: „N-am avut niciodată o păpușă. N-aveam nici haine și, de multe ori, n-aveam nimic de mâncare. Pur și simplu, supraviețuiam și asta e tot ce se putea spune despre familia mea”, a conchis vedeta.

La 16 ani, Bow a câștigat un concurs dintr-o revistă și, drept urmare, a început să primească mici roluri în filme mute. După ce mama actriței a fost internată într-un spital de psihiatrie și a murit ulterior, tânăra s-a mutat în California, unde a început să devină tot mai cunoscută la Hollywood. Într-un final, a primit un contract cu Casa de producție Paramount Pictures și a făcut saltul de la filmele mute la cele vorbite. Însă, în spatele întregii străluciri, Clara nu era deloc fericită.

image

Devenise o adevărată senzație datorită fizicului ei atrăgător – ochi mari și rotunzi, buze micuțe, creionate la modă și păr ondulat sub formă de bob. Iar Paramount Pictures exploata imaginea divei hollywoodiene la maximum. La acea vreme, actorii erau proprietatea studiourilor de cinematografie și nu aveau drepturi.

În 1929, poliția a arestat-o pe secretara Clarei, pe Daisy DeVoe, pentru furtul a sute de mii de dolari de la actriță și încercarea de-a o șantaja, ne informează „Hollywood's Dark History”. Din păcate, Daisy a continuat s-o atace pe vedetă într-un tabloid denumit „The Coast Reporter”, care n-a ezitat să publice toate poveștile posibile și imposibile despre actriță.

Bow n-a mai suportat scandalul în care era implicată și s-a retras la ferma logodnicului ei, în Nevada. Paramount n-a ținut cont de faptul că vedeta lor avea nevoie de puțin timp liber, ca să-și revină, și a continuat s-o forțeze pe actriță să se întoarcă la lucru. Atunci a clacat Clara. Iar angajatorii ei și-au dat seama că n-aveau cum să mai facă bani de pe urma ei și au rupt contractul cu ea.

În 1933, cariera Clarei Bow se încheiase. Actrița s-a căsătorit cu Rex Bell și a murit în 1965 de infarct, susține Biography. Avea numai 60 de ani.

Foto - Her Wedding Night (1930)Recente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg