Cosmeticele ideale pentru machiajul de vară!

1 54606 original jpg jpeg

În plină caniculă, căldura înăbuşitoare, transpiraţia şi umiditatea excesivă din aer pot să diminueze rezistenţa machiajului. Ca să rămână intact, ai nevoie de produse speciale de make-up. Care sunt acestea şi cum să profiţi din plin de calităţile lor, îţi prezentăm în cele ce urmează.

Crema cu protecţie solară este o necesitate

Înainte de a te machia,nu uita să-ţi cureţi faţa. În cazul în care vei folosi produse rezistente la apă,e bine să ai la-ndemână un demachiant puternic,special conceput să îndepărteze „ingredientele“ puternice.

De asemenea,în sezonul estival este esenţial să-ţi introduci în trusa de îngrijire produse cu protecţie solară,cum ar fi crema de faţă cu FPS,care să-ţi hidrateze tenul şi care să formeze o peliculă împotriva razelor UV. La final,masează bine faţa ca să te asiguri că loţiunea intră în epidermă. O piele hidratată şi fină reţine timp îndelungat produsele de make-up.

Bine de ştiut! Şterge orice urmă de transpiraţie sau acumulare de sebum cu şerveţele speciale de faţă,presând uşor pe zonele umede sau lucioase.

Cum să alegi fondul de ten potrivit

Dacă vrei ca machiajul să nu ţi se întindă,renunţă la fondul de ten cu acoperire mare şi cu consistenţă cremoasă,în detrimentul unei creme colorate sau al unei pudre matifiante. În cazul în care acest produs îţi este indispensabil şi nu vrei să te desparţi de el,poţi să-ţi cumperi unul fără ulei sau pe bază de apă. În acest fel,baza de machiaj va persista timp îndelungat atunci când temperaturile încing termometrul.

Bine de ştiut! Dacă vrei să maschezi discret imperfecţiunile,fără fond de ten,aplică-ţi corector pe zonele de pe ten cu probleme,în caz că ai cearcăne proeminente sau coşuri,şi uniformizează produsul.

Rujuri rezistente la apă,Oriflame Beauty Wonder Colour,Preţ 12,99 lei fiecare

simeon stalpnicul png

Pastelurile,ideale pentru fardurile de ochi

Pentru evidenţierea ochilor,apelează la farduri de pleoape mate,cum ar fi auriu,mov,lila,verde,verde-oliv,roz-închis şi albastru-deschis. Este important să creezi un joc de lumini şi umbre în contrast cu irisul. În plus,conturează-ţi cât mai natural sprâncenele şi orientează-te spre balsamuri de buze care oferă protecţie solară.

Bine de ştiut! Culorile vii luminează faţa şi conferă o strălucire tinerească chipului.

Ai nevoie de produse rezistente la apă

Dimineaţa,pierzi multă vreme în faţa oglinzii,încercând să te pui în valoare cu ajutorul produselor de make-up. Dar nici n-ajungi bine la prânz,că rimelul ţi se şi întinde pe toată faţa,iar rujul parcă nici n-a fost aplicat. Ca să eviţi asta,optează pentru cosmetice „waterproof“ sau rezistente la apă. Pe piaţă găseşti o sumedenie de fonduri de ten,farduri,mascara,rujuri şi dermatografe care nu se şterg de pe chip chiar şi în condiţii de umiditate severă.

Bine de ştiut! Dacă rimelul waterproof ţi s-a întărit,încălzeşte puţin tubul desfăcut în apa fierbinte,având grijă ca lichidul să nu intre în flacon.

Fard de pleoape mat Deep Purple,Melkior,29 lei

simeon stalpnicul png

Ce zici de un bronz „la minut“?

Dacă n-ai apucat să mergi la mare şi pielea îţi este deschisă la culoare,te poţi da cu produse autobronzante ca să pari mai senzuală. Ele se aplică cu precădere în punctele atinse cel mai tare de razele solare:frunte,pomeţi,bărbie şi nas. Pudrele bronzante sunt cel mai uşor de folosit. Nu în ultimul rând,asigură-te că ai folosit autobronzant şi pe lobii urechilor,întrucât aceştia ies foarte tare în evidenţă când contrastează cu faţa la nivel cromatic.

Sfatul specialistului

Tendinţele de machiaj ale acestei veri celebrează culoarea intensă,vibrantă,veselă,cu influenţe din anii ’80-’90. Pentru pleoape,sunt în vogă tonurile vii,în special albastrul,în nuanţe electrizante,turcoaz şi marin;rozul,în nuanţe de la fucsia la magenta şi verdele,în nuanţe de jad şi smarald.

Puteţi alege farduri de pleoape din această paletă cromatică sau chiar un simplu creion de ochi în aceste culori. Pentru ocaziile speciale,sunt foarte potrivite şi elementele decorative precum strasurile,poziţionate strategic pentru a evidenţia privirea. De asemenea,se pune accentul pe conturarea pleoapei inferioare a ochilor.

Zsuzsa Hidi,Make-up Artist Melkior,www.melkior.roRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg