Cum eviţi exfolierea şi ruperea unghiilor

1 69648 original jpg jpeg

Unghiile se subţiază şi se exfoliază în urma unei carenţe de vitamine şi de minerale în corp, dar şi pentru că nu ai suficientă grijă de ele. Pe cât de multe sunt cauzele care duc la ruperea lor, pe atât de uşor poţi să le întăreşti şi să le redai strălucirea dacă ţii cont de sfaturile noastre.

Ca să protejezi mâinile de agenţii chimici din produsele de curăţare,poartă mănuşi când faci treburi gospodăreşti,mai ales la curăţarea veselei şi a altor suprafeţe din locuinţă. De asemenea,după ce te speli cu apă şi săpun,aplică de fiecare dată cremă hidratantă de mâini. Pileşte unghiile perpendicular cu vârfurile,după ce le-ai ţinut la înmuiat în apă călduţă sau imediat ce ai făcut duş,şi nu tăia cuticulele,ci împinge-le cu un beţişor special. Înainte de a te da cu ojă,aplică un produs special(base coat),pe bază de vitamine,care protejează suprafaţa unghiei şi o hidratează,mai ales dacă foloseşti o nuanţă închisă.

Uleiul de măsline face minuni

Dacă îţi colorezi unghiile fără întrerupere,rişti să scazi rezistenţa lor, aşa că este bine să le laşi din când în când să respire. Curăţă-le şi apoi înmoaie-le într-un vas cu puţin ulei de măsline încălzit,p ână când se răceşte, şi procedează astfel o dată la două săptămâni. De asemenea, masajul cu ulei de măsline, vitamina A uleioasă şi ulei de ricin întăreşte unghiile, deoarece stimulează circulaţia sângelui la nivelul mâinilor.

Aplică o mască hidratantă

Toacă trei-patru rondele de castravete şi amestecă-le cu zeamă de lămâie,apoi aplică pasta rezultată pe unghii. Lasă să acţioneze câteva minute şi apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Această mască trebuie aplicată săptămânal, pentru că albeşte unghia şi o hidratează.

Baie cu efect de întărire

Încălzeşte o cană cu apă şi pune în ea o linguriţă de sare de mare,apoi afundă mâinile în vas şi stai aşa câteva minute. Şterge-te cu un prosop pufos şi apoi aplică pe unghii cremă de gălbenele. Masează câte puţin pe fiecare în parte,astfel încât alifia să acţioneze în profunzime.

Sfatul specialistului

3eef425e713f6457d6b4bbc5b366d490 jpg jpeg

Adina Cepoi,trainer Jessica Cosmetics România

Exfolierea unghiilor poate fi cauzată atât de factori interni,cât şi externi. Pentru a evita exfolierea unghiilor,este important să ţinem cont de faptul că unghia este o lamă cornoasă formată din mai multe straturi de keratină suprapuse. Din acest motiv,ea trebuie pilită într-un singur sens,cu mişcări uşoare,ca şi cum ai cânta la vioară;mişcările înainte-înapoi trebuie evitate. De asemenea,tăierea sau scurtarea unghiei sunt foarte importante. Aceste proceduri se fac întotdeauna după înmuierea unghiei,când straturile de keratină au fost extinse. Exfolierea unghiei poate fi cauzată şi de folosirea unei acetone dure,care usucă foarte tare unghia. Recomand întotdeauna o acetonă de tip balsam,precum Jessica Nail Polish Remover,care protejează unghia şi cuticula împotriva uscării excesive.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg