Cum o afectează Sindromul Tourette pe Billie Eilish: „Ar putea fi mai rău‟

În urmă cu câțiva ani, cântăreața de origine americană, Billie Eilish, a fost diagnosticată cu sindromul Tourette, o tulburare cu care s-a obișnuit în timp, spune ea. Iată care sunt simptomele cu care se confruntă artista! 

image

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică manifestată printr-o combinație de ticuri vocale și motorii. Ticurile sunt mișcări involuntare, repetate și rapide sau izbucniri vocale, scrie „Healthline‟. Cauza nu este pe deplin cunoscută, însă există o componență ereditară, adică se poate transmite din generație în generație. 

Vezi și: Sindromul Tourette, boala care te face să înjuri și să clipești des

Această tulburare este mai frecventă în rândul băieților, decât în rândul fetelor. Poate de aceea, cunoaștem mai multe vedete de sex masculin care au fost diagnosticate cu Sindromul Tourette. De pildă, actorul Seth Rogen a renunțat în copilărie la programul normal de școală și a fost nevoit să țină o dietă specială. De asemenea, actorul Dan Aykroyd, starul din „Ghostbusters‟ a fost diagnosticat la vârsta de 12 ani cu sindromul Tourette, iar Dash Mihok, cunoscut din drama HBO „Ray Donovan‟ încă se confruntă cu o serie de ticuri fizice și vocale. 

Billie Eilish și-a primit diagnosticul la 11 ani 

O altă vedetă care se confruntă cu acest sindrom este cântăreața Billie Eilish (20 de ani). Artista a aflat de acest diagnostic la vârsta de 11 ani, însă și-a făcut curaj să vorbească public despre simptomele sale abia când a împlinit 17 ani. „Este ceva cu care am trăit toată viața și toată lumea știe. Toți cei din familia mea, toți apropiații mei. Pur și simplu nu am spus niciodată nimic pentru că nu am vrut ca asta să definească ceea ce sunt‟, a spus ea.

Citește și: Ce să știi despre sindromul burnout și care este diferența dintre stres și bournout

Simptomele cu care se confruntă artista 

Cântăreața a povestit că se confruntă, în mod regulat, cu o serie de ticuri fizice - de la mișcarea involuntară a urechilor și ridicarea sprâncenelor, până la îndoirea mușchilor de la nivelul brațelor. „Sunt lucruri pe care poate nu le-ai observa niciodată dacă ai avea o conversație cu mine, dar pentru mine, sunt foarte obositoare‟, a spus ea, într-un interviu. 

După 9 ani, Billie s-a obișnuit cu aceste ticuri și este deschisă la posibile manifestări publice: „Sunt sigură că toți îmi vor observa atacurile, dar nu e așa mare lucru. Ar putea fi mai rău și nu este, sunt recunoscătoare pentru asta‟, a spus ea, pentru „The Fader‟. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg