Cum o afectează Sindromul Tourette pe Billie Eilish: „Ar putea fi mai rău‟

În urmă cu câțiva ani, cântăreața de origine americană, Billie Eilish, a fost diagnosticată cu sindromul Tourette, o tulburare cu care s-a obișnuit în timp, spune ea. Iată care sunt simptomele cu care se confruntă artista! 

image

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică manifestată printr-o combinație de ticuri vocale și motorii. Ticurile sunt mișcări involuntare, repetate și rapide sau izbucniri vocale, scrie „Healthline‟. Cauza nu este pe deplin cunoscută, însă există o componență ereditară, adică se poate transmite din generație în generație. 

Vezi și: Sindromul Tourette, boala care te face să înjuri și să clipești des

Această tulburare este mai frecventă în rândul băieților, decât în rândul fetelor. Poate de aceea, cunoaștem mai multe vedete de sex masculin care au fost diagnosticate cu Sindromul Tourette. De pildă, actorul Seth Rogen a renunțat în copilărie la programul normal de școală și a fost nevoit să țină o dietă specială. De asemenea, actorul Dan Aykroyd, starul din „Ghostbusters‟ a fost diagnosticat la vârsta de 12 ani cu sindromul Tourette, iar Dash Mihok, cunoscut din drama HBO „Ray Donovan‟ încă se confruntă cu o serie de ticuri fizice și vocale. 

Billie Eilish și-a primit diagnosticul la 11 ani 

O altă vedetă care se confruntă cu acest sindrom este cântăreața Billie Eilish (20 de ani). Artista a aflat de acest diagnostic la vârsta de 11 ani, însă și-a făcut curaj să vorbească public despre simptomele sale abia când a împlinit 17 ani. „Este ceva cu care am trăit toată viața și toată lumea știe. Toți cei din familia mea, toți apropiații mei. Pur și simplu nu am spus niciodată nimic pentru că nu am vrut ca asta să definească ceea ce sunt‟, a spus ea.

Citește și: Ce să știi despre sindromul burnout și care este diferența dintre stres și bournout

Simptomele cu care se confruntă artista 

Cântăreața a povestit că se confruntă, în mod regulat, cu o serie de ticuri fizice - de la mișcarea involuntară a urechilor și ridicarea sprâncenelor, până la îndoirea mușchilor de la nivelul brațelor. „Sunt lucruri pe care poate nu le-ai observa niciodată dacă ai avea o conversație cu mine, dar pentru mine, sunt foarte obositoare‟, a spus ea, într-un interviu. 

După 9 ani, Billie s-a obișnuit cu aceste ticuri și este deschisă la posibile manifestări publice: „Sunt sigură că toți îmi vor observa atacurile, dar nu e așa mare lucru. Ar putea fi mai rău și nu este, sunt recunoscătoare pentru asta‟, a spus ea, pentru „The Fader‟. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg