Cum îţi cureţi corect tenul

1 75855 original jpg jpeg

Femeile îşi doresc să aibă pielea sănătoasă, frumoasă şi curată. Niciuna nu vrea să o vadă afectată de imperfecţiuni sau de semnele de îmbătrânire. Dar, pentru a menţine tegumentul fără nici o imperfecţiune, este important să avem grijă de el în fiecare zi.

Iată de ce trebuie să ţii cont când îţi cureţi tenul:

Foloseşte demachiantul

Folosirea unui demachiant pentru îndepărtarea machiajul de pe faţă este cel mai bun mod de a păstra pielea curată şi sănătoasă. Pune demachiant pe o dischetă şi începe prin a îndepărta machiajul ochilor, apoi restul. Îndepărtează-l blând, deoarece pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă şi predispusă la deteriorări. Este nevoie de o curăţare dublă: demachiere şi spălare cu apă caldă. Doar spălarea feţei nu este suficientă.

Alege produsele potrivite tipului de ten avut

Este recomandat să foloseşti produsele destinate îngrijirii pielii în funcţie de tipul de ten pe care-l ai. Dacă foloseşti unul nepotrivit, există riscul să te confrunţi cu neplăceri dermatologice şi să nu ştii ce le cauzează.

Exfolierea este cheia unei pieli catifelate şi curate

Dacă vrei să ai pielea catifelată, trebuie s-o exfoliezi. Atunci când sunt aplicate măşti exfoliante regulat, pielea devine mai curată, sănătoasă şi strălucitoare iar celelalte produse de îngrijire vor acţiona mai bine. Prin exfoliere sunt îndepărtate celulele moarte ale pielii şi murdăriile, ele fiind cele care duc la dezvoltarea acneei şi a coşurilor.

Tonerul facial pentru tenul gras şi uscat.

Tonerele nu sunt pentru toată lumea. Ele sunt destinate persoanelor cu tenul gras, deoarece astfel este eliminat excesul de sebum. Aplică toner pe o dischetă demachiantă şi şterge uşor pielea. Acordă atenţie zonei din jurul nasului. Tonerul poate fi folosit pentru a stimula hidratarea când pielea este foarte uscată. Alege unul care nu conţine alcool, pentru că va usca şi mai tare tegumentul.

Nu adormi fără să te speli pe faţă

Acest aspect este extrem de important. După o zi lungă, pielea este obosită şi are machiaj pe ea. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-l mai laşi acolo pentru încă 8 ore? Nu este o idee bună. Mai bine te demachezi – nu durează mai mult de 5 minute - şi pielea va respira pe timpul nopţii. Astfel, pielea îşi va păstra frumuseţea.