Cum îți dai seama când te minte cineva

Psihologii spun că există anumite indicii care te pot ajuta să descoperi dacă persoana pe care o acuzi de minciună chiar te minte sau nu. Ești pregătit să le descoperi? 

image

Onestitatea este piatra de temelie a oricărei relații, fie ea romantică, de prietenie, familială sau doar de colegialitate. De aceea, minciuna poate distruge aceste relații pe care ne străduim din greu să le construim. Potrivit psihologului Darren Stanton, există câteva semne care ne pot ajuta să descoperim când persoana din fața noastră chiar ne minte, fără remușcări. 

menține contactul vizual

Psihologul Darren Stanton spune că persoana care ocolește adevărul obișnuiește să mențină contactul vizual. Timpul variază în funcție de relația pe care o are cu interlocutorul: „În general, se uită în ochii altcuiva pentru o perioadă de trei, până la cinci secunde. Mai mult timp se alocă partenerului de viață sau familiei‟, spune el. 

Citește și: Cele mai frecvente minciuni pe care le spunem toți și de ce să renunți la ele? 

Clipește de mai multe ori 

Constatările psihologice spun, de asemenea, că oamenii care ascund adevărul au tendința să clipească mai mult. Uneori de două sau de trei ori mai mult. Așa că fii cu ochii pe acest gest!

Deviază de la subiect

Această tehnică este folosită mai ales de către persoanele care evită să răspundă la întrebările adresate. Răspusul la o întrebare diferită semnalează stresul și anxietatea pe care minciuna le provoacă. 

Vezi și: Ce ascund cei mai mulți oameni de partenerii lor. Aceste minciuni pot duce chiar și la divorț! 

image

formează bariere fizice

Când persoana din fața ta se folosește de anumite obiecte pentru a forma o barieră fizică între tine și ea, (precum un braț întins, o ceașcă de cafea, un telefon etc) înseamnă că ascunde ceva important. 

Își schimbă instant tonul 

Când o persoană minte și tonul vocii sale se poate modifica. „Vei observa că înălțimea vocii tinde să devină mai ridicată. Acest lucru este un semn al stresului cauzat de minciună‟, explică specialistul. 

Pielea devine palidă 

Emoțiile se văd și pe anumite părți ale corpului. De pildă, când o persoană minte, buzele și lobii urechilor pot deveni palide. Aceste lucruri simbolizează încă o dată stresul care apare în situații lipsite de sinceritate. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg
6 shirley temple profimedia 0098284926 jpg jpeg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Anne Hathaway jpg
Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg
Brad Pitt jpg
mercur retrograd png
1 elon musk jpg jpeg
Salma Hayek jpeg