Cum îţi hidratezi pielea în zilele călduroase

1 58833 original jpg jpeg

Te pregăteşti de concediu sau tocmai te-ai întors la rutina zilnică după câteva zile de vacanţă? Indiferent de situaţie, nu uita că pe timpul verii pielea ta are nevoie de o îngrijire specială. Aşa că nu face derogări de la regula hidratării!

Canicula,umiditatea excesivă,transpiraţia,expunerea îndelungată la soare şi chimicalele din piscină sau din apa sărată sunt foarte dăunătoare pentru piele.

Dacă mai şi stai la soare fără o protecţie corespunzătoare,rişti să-ţi îmbătrâneşti cu ani buni tenul. Remediile? Creme de protecţie solară,multă mişcare,o alimentaţie cu fructe şi legume,cel puţin doi litri de apă consumaţi zilnic,produse speciale de îngrijire care să-ţi hidrateze pielea şi s-o ajute să se menţină catifelată.

Cu ce începi? Citeşte în cele ce urmează!

Curăţare în profunzime

Orice tratament de înfrumuseţare are la bază demachierea. Acest procedeu,la prima vedere banal,este cu atât mai important vara deoarece,în această perioadă,pielea feţei este mult mai sensibilă la efectele mediului înconjurător. În bătaia soarelui,din cauza transpiraţiei,praful,bacteriile şi produsele de machiaj înfundă porii.

În plus,dacă nu le îndepărtezi înainte de culcare,provoacă iritaţii,pete roşii,acnee şi mâncărimi. De asemenea,mai ales după o zi de muncă sau de plimbări pe malul mării,fă un duş relaxant şi lasă pielea să respire.

Exfoliere,cel puţin o dată pe săptămână

Foarte important este ca în anotimpul călduros să-ţi exfoliezi regulat pielea,mai ales înainte de epilare. Pentru

asta,ai nevoie de un scrub cu particule hidratante,nicidecum agresive,ca să nu-ţi expui epiderma şi mai mult soarelui. Cele mai bune produse sunt exfoliantele pe bază de papaya sau de jojoba.

Poţi încerca să-ţi faci exfoliantul şi acasă. Ai nevoie de cantităţi egale de miere şi de zahăr,faci o pastă şi o foloseşti ca un gel de duş. Mierea hidratează pielea,în timp ce zahărul exfoliază celulele moarte.

«Hrană» pentru piele

Spre finalul ritualului tău de îngrijire în anotimpul cald,urmează şi hidratarea propriu-zisă. Ea se face cu ajutorul cosmeticelor cu textură subţire,neuleioasă,care nu înfundă porii şi care intră uşor în piele.Este indicat să te dai cu cremă sau cu loţiune hrănitoare cu factor de protecţie solară,dimineaţa şi seara,după ce faci duş. Cosmeticele trebuie „ajutate” şi de un consum generos de lichide,adică 30-35 ml apă/kg corp. De asemenea,ca să ai o piele fină,specialiştii recomandă să bei un pahar de apă plată,imediat ce te trezeşti,pe stomacul gol.

Măşti cu fructe de sezon

Măştile cu fructe şi legume de vară oferă pielii necesarul de vitamina C,unul dintre antioxidanţii care împiedică îmbătrânirea prematură provocată de factorii de mediu.

În plus,acestea curăţă pielea în profunzime. Pentru un ten deshidratat,prepară-ţi acasă o mască din caise. Alege trei fructe coapte,pasează-le cu o furculiţă,amestecă-le folosindu-te de o linguriţă cu ulei de măsline şi aplică masca pe pielea curată. Ca să nu te murdăreşti,este bine să stai cu ea în timp ce faci baie.

După ce ai lăsat-o să acţioneze 10 minute,te clăteşti cu apă călduţă.

Apa termală,un ingredient valoros

Produsele care conţin apă termală au proprietăţi de regenerare,detoxifiere,purificare şi hidratare a pielii. Ele îndepărtează surplusul de sebum,iar epiderma rămâne curată şi catifelată.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg