Cum poţi preveni foliculita

1 77617 original jpg jpeg

Toate femeile îşi doresc o piele fină şi catifelată după epilare. Dar, uneori, rezultatul nu este cel la care se aşteptă. Cel mai probabil şi tu te-ai confruntat cu  puncte roşii sau inflamate şi chiar fire de păr crescute sub piele.

Pe lângă aspectul inestetic şi senzaţia neplăcută, iritaţiile provoacă o inflamaţie subcutanată mai gravă, foliculita.

Iniţial, această afecţiune se manifestă printr-o înroşire a rădăcinii firelor de păr, însoţită de durere şi mâncărime. Foliculita apare când firul de păr nu mai poate penetra ultimul strat al pielii şi sebumul împreună cu bacteriile infectează folicul.

Pentru a evita să te confrunţi cu o asemenea problemă, include aceste trucuri în rutina ta de îngrijire.

Exfolierea este esenţială pentru a evita agravarea iritaţiilor după epilare

„Exfoliază-ţi pielea periodic pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a ajuta firele să iasă la suprafaţă. În acest fel, vei reduce riscul foliculitei”, explică Nicoleta Ion, trainer Rica.

Hidratarea este de asemenea un pas pe care trebuie să îl ai constant în vedere, dacă vrei o piele netedă şi fără probleme

„O piele deshidratată are porii mici, închistaţi şi firele de păr nu au putere să penetreze, pe când o piele hidratată are porii elastici şi firul de păr poate ieşi la suprafaţă mult mai uşor”, mai adaugă esteticianul.

Senzaţia neplăcută de după epilare se poate atenua şi transforma în doar câteva secunde într-o senzaţie de răsfăţ cu ajutorul loţiunilor post-epilat. Acestea nu trebuie să fie grase şi trebuie să fie absorbite foarte bine în piele, pe lângă senzaţia de calmare pe care o conferă.

Uleiul cu aloe vera este special conceput pentru tipurile de piele cu probleme, cum este şi cazul iritaţiilor şi intoleranţelor. Aloe vera are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antimicrobiene, ceea ce îl transformă într-un aliat de încredere în preveniţia şi tratarea foliculitei. În plus, planta ajută şi la refacerea foliculilor şi hidratarea pielii.

O altă regulă importantă vizează tipul de ceară pe care îl foloseşti pentru epilare

Este foarte important să alegi o ceară adecvată tipului tău de piele (uscată, normală sau sensibilă).

Introdu în ritualul tău de înfrumuseţare aceste trei obiceiuri şi o să te bucuri de o piele frumoasă, cu un aspect catifelat!

Credit foto: www.newbeauty.comRecente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg