Cum s-a descurcat Clint Eastwood ca primar? La începutul mandatului, oraşul n-avea nici indicatoare pe străzi
Pe marele ecran, timp ce câteva decenii bune, Eastwood a fost întotdeauna un tip dur, un morocănos nesociabil, care nu voia decât să fie lăsat în pace. În viaţa reală, însă, legendarul actor oferă surprize plăcute.
Rolurile memorabile pe care le-a făcut, filmele pe care le-a regizat rămân mărturie a talentului cu care a fost înzestrat, însă nu-i lipsesc nici calităţile umane actorului hollywoodian, care n-a ezitat să dea o mână de ajutor unei comunităţi americane care-i va rămâne etern recunoscătoare.
Clint Eastwood este ambiţios şi extrem de încăpăţânat, face lucrurile numai cum vrea el, iar acest lucru transpare atât pe platourile de filmare, cât şi în viaţa de zi cu zi. Primul rol al actorului a fost în Revenge of the Creature, după care, în 1959, a dat lovitura cu seria televizată Rawhide, pentru ca, cinci ani mai târziu, să înceapă să se bucure de succes internaţional cu A Fistful of Dollars. Pe măsură ce au trecut anii, vedeta şi-a testat abilităţile atât în faţa camerei, cât şi în spatele ei. Însă poate cel mai important rol al său a fost cel de primar al unui orăşel învechit şi nedezvoltat.
În 1985, Eastwood a început să se certe cu primăria din Carmel, California, din cauza unei clădiri de birouri pe care voia să o construiască în acel orăşel. Actorul a dat în judecată primăria şi a câştigat procesul care îi permitea să înceapă construcţia, însă cu o condiţie – să folosească mai puţină sticlă decât lemn. Nicio problemă pentru faimosul proprietar al terenului!
Însă ceva tot nu-i convenea A-listerului hollywoodian...
În ciuda succesului pe care-l obţinuse la tribunal, starul a rămas totuşi cu un gust amar din cauza reacţiei pe care o avuseseră primăria şi populaţia din zonă. La acea vreme, Carmel era un orăşel atât de modest, încât nici măcar n-avea indicatoare pe străzi şi nu permitea vânzarea cornetelor de îngheţată. Cu alte cuvinte, existau destule îmbunătăţiri care puteau fi făcute!...
Drept urmare, Clint s-a decis, în 1986, să candideze pentru funcţia de primar al oraşului Carmel din California, pentru a-l moderniza, pentru a permite noilor afaceri să prospere şi ca să atragă investiţii. A câştigat detaşat şi prima măsură pe care a luat-o a fost să permită din nou vânzarea îngheţatei la corn.
Numai simpla prezenţă a supestarului hollywood într-un astfel de orăşel a atras numeroşi turişti în zonă, lucru care i-a înfuriat pe unii rezidenţi care se plângeau că li se tot ocupa locul de parcare şi petreceau prea mult timp în trafic.
Ce s-a schimbat în Carmel în timpul mandatului lui Clint Eastwood?
În primul rând, a creat mai multe scări care să ducă spre plajă, pentru a facilita accesul doritorilor spre ocean, a instalat mai multe toalete publice şi a întregit colecţia de cărţi a bibliotecii locale. După încheierea mandatului său, actorul a ales să nu mai candideze, ci, în schimb, să se concentreze pe familia sa.
Un singur lucru îl mai leagă pe Eastwood de Carmel – The Mission Ranch, o fermă veche, cu valoare istorică, pe care a salvat-o de la demolare şi pe care a restaurat-o cu banii lui.
Foto - Shutterstock