Cum să menţii prospeţimea tenului

1 69604 original jpg jpeg

Trecerea anilor lasă urme, mai mult sau mai puţin vizibile. Vestea bună este că poţi „şterge” câţiva ani de pe faţa ta fără să apelezi la chirugia estetică, ci doar acordându-i puţină atenţie.

O curăţare şi o exfoliere corectă a tenului,hidratarea şi protejarea de razele UV sunt lucruri la îndemâna oricărei femei. Iată patru paşi care trebuie respectaţi pentru a avea un ten proaspăt şi tânăr:

Curăţarea tenului

Aici este cheia! Pentru o curăţare corectă a tenului,trebuie să găseşti demachiantul potrivit tipului tău de piele. Tenul gras se curăţă cu totul altfel decât cel uscat sau mixt. Alege un demachiant purificator pentru ten gras,şi un demachiant hidratanet (cu miere,de ex.) pentru tenul uscat. Nu folosi săpun pentru curăţarea feţei şi nu demachia faţa prea des,seara este suficient dacă faci această operaţiune. Dimineaţa clăteşte faţa cu apă călduţă pentru a elimina excesul de cremă hidratantă de noapte. Asigură-te că ai îndepărtat în totalitate fondul de ten,pudra sau rimelul de pe gene. Zona din jurul ochilor este delicată,de aceea există soluţii speciale pentru demachierea ei.

Nu spăla niciodată faţa cu apă fierbinte sau apă foarte rece,ambele determină spargerea vaselor capilare.

Exfolierea

Ei,acesta este un pas pe care multe doamne îl sar,deşi este unul obligatoriu  în rutina săptămânală de îngrijire a tenului. Mare greşeală,pentru că dacă exfolierea este făcută ca la carte,se va vedea imediat efectul benefic.

Poţi folosi un scrub sau,mai simplu,poţi aplica pe un prosop umed puţin demachiat. Masează uşor pielea cu mişcări circulare şi clăteşte cu apă călduţă. Gata! Celulele moarte su dispărut.

Pentru un ten foarte încărcat poţi apela la un peeling chimic,microdermoabraziune sau retinoizi.

Hidratarea

Chiar şi tenul gras are nevoie de o cremă hidratantă după demachiere. Nu e dificil de ales crema potrivită,tenul tău îţi va spune singur. Când simţi că pielea „te strânge” e clar că e nevoie de hidratare. Nu folosi cantităţi mari,nu vei hidrata mai bine pielea,ci vei reuşi doar să astupi porii. Ca şi  în cazul demachiantului,pentru zona din jurul ochilor este recomandat să foloseşti cremă specială,pentru că pielea este mult mai sensibilă şi complet lipsită de glande sebacee.

Protecţia solară

Vinovatul Nr. 1 pentru apariţia prematură a ridurilor este soarele în exces. De aceea,indiferent de anotimp,aplică o cremă cu SPF. Iarna sau în zilele înnorate este suficientă o cremă cu factor 30. Există creme hidratante 2 în 1,care au şi protecţie UV. Nu folosi încă creme cu protecţie UV noaptea,ingredientele nu sunt recomandate să fie folosite 24/24 şi pot chiar face rău tenului. Când alegi cremele cu protecţie solară, asigură-te că acestea conţin mexoryl sau helioplex.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg