Cum să te bronzezi în extrasezon

1 59561 original jpg jpeg

Încă nu e vremea de plajă, dar e timpul rochiilor şi a mânecilor scurte. Pielea ta este prea albă, iar bronzarea la solar nu prea e sănătoasă. Ce faci?

Alegi varinta bronzării cu creme autobronzante. Se aplică uşor,nu dăunează organismului şi,dacă nu-ţi place rezultatul,nu-i bai,bronzul se duce în câteva zile. Iată ce ai de făcut!

Pregăteşti pielea pentru bronzat

Asta înceamnă un duş şi un gomaj pe tot corpul şi faţa. Insistă în zonele cu pielea mai uscată – coate şi genunchi. Gomajul pe corp îl poţi face cu mălai,tărâţe sau sare. Faţa se curăţă întâi cu un gel de curăţare,apoi cu un exfoliant sau cu bicarbonat. Înmoi vârfurile degetelor în bicarbonat şi masezi uşor tenul umezit în prealabil,apoi clăteşte cu apă călduţă. După gomaj,hidratează bine pielea,insistând pe zona coatelor şi a genunchilor.

Cum aplici crema autobranzantă

Ca să nu ai mâinile mult prea „colorate”,foloseşte mănuşi la aplicarea cremei. Aplică crema în strat subţire,uniform,cu mişcări circilare fine. Insistă în zona pomeţilor,nas,frunte şi mergi cât mai aproape de linia părului,pentru un aspect cât mai natural. Ai grijă şi de urechi! Surplusul de cremă de pe sprâncene şi de pe puful fin de pe ceafă şi tâmple se ăndepărtează cu un beţişor de urechi. Continuă cu aplicaraea cremei pe restul corpului. La final,scoate mănuşile şi aplică crema şi pe mâini.

Cum alegi autobronzantul

Pentru început,alege o nuanţă de bronz mai deschisă,în felul acesta micile „rateuri” vor fi mai puţin vizibile. Ţine cont de culoarea naturală a pielii,dacă ai pielea foarte albă n-ai să alegi o nuanţă prea închisă pentru că vrei vcrea un aspect artificial. Dacă ai pielea uscată,alege un produs bogat în substanţe nutritive.

Ce să nu faci

După aplicare,aşteaptă să se usuce autobronzantul. Altfel,rişti să pătezi hainele.

Nu merge la piscină în primele trei zile de la aplicare.

Nu te epila şi nu face tratamente cosmetice în primele trei zile.

Testează produsul înainte de a-l folosi,exact ca în cazul vopselei de păr. Aplică crema pe o porţiune mică de piele şi aşteaptă câteva minute. Dacă pielea se înroşeşte sau apare o senzaţie de mâncărime,spală-te imediat şi renunţă la ideea de-a te bronza cu creme,aşteaptă venirea verii.