Cum să-ţi faci singură manichiura

1 66405 original jpg jpeg

Mâinile sunt „la vedere” şi cei din jur observă imediat dacă oja e pe jumătate ştearsă sau unghiile sunt roase ori de diferite lungimi.

 N-ai timp sau bani să mergi săptămânal la manichiuristă? Nicio problemă,îţi poţi face manichiura singură,trebuie doar să ţii cont de următoarele sfaturi:

  •  Forma unghiei trebuie să reflecte „în oglindă” forma bazei unghiei,zona cu cuticule. O unghie cu forma ovală nu se va pili pătrăţos,aşa cum o unghie pătrăţoasă nu se va pili ascuţit la vârfuri.
  • Înainte de a pili unghiile,şterge-le cu diluant,chiar dacă nu au fost data cu ojă. Astfel vei îndepărta orice urmă de grăsime sau de săpun şi se vor pili uniform.
  • Nu tăia cuticulele,  împinge-le spre baza unghiei cu ajutorul beţişoarelor de bambus special concepute pentru asta. Dacă ai cuticule uscate,foloseşte zilnic ulei de cuticule şi masează uşor zona.
  • Aplică oja în straturi subţiri. Începe cu stratul protector,apoi primul strat de ojă. După ce s-a uscat,aplică al doilea strat,apoi,după uscarea acestuia,lacul protector.
  • După ce ai terminat,cu ajutorul unui beţişor de urecji înmuiat în dizolvant de ojă curăţă eventualele „greşeli” şi zona de sub unghii.
  • Dacă unghiile s-au îngălbenit ori s-au pătat de la ojă,aplică pe unghii o picătură de ulei de lavandă sau lămâie şi,cu un tampon,masează.le energic.
  • Şi mâinile trebuiesc răsfăţate:încălzeşte în cuptorul cu microunde un prosop umed. Unge mâinile cu ulei de măsline sau ulei pentru copii,  înfăşoară-le în prosopul cald şi stai câteva minte. Clăteşte cu apă călduţă şi unge cu cremă hidratantă.
  • Chiar dacă la început ţi se va părea incomod,obişnuieşte-te să foloseşti mănuşi când speli sau grădinăreşti. „Atacul” chimicalelor din detergenţi şi soluţii de curăţat lasă urme,pielea îmbătrâneşte,unghiile se exfoliază şi se rup.


Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg