Cum tratezi varicele vara?

1 69714 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate din timpul verii pot agrava neplăcerile cauzate de varice. Află ce trebuie să faci în sezonul cald pentru a ameliora efectele bolii.

Provocată de moştenirea genetică,dar şi de sedentarism,boala varicoasă este agravată de temperaturile ridicate din timpul verii. Durerile şi alte neplăceri ale bolii pot fi ameliorate cu un anumit regim de viaţă.Cum apar varicele

Când sângele din sistemul venos este insuficient pompat către inimă şi stagnează la nivelul piciorului,presiunea în venele superficiale creşte. Acestea se dilată,devin vizibile iar sângele rămas în vene produce asfixia ţesuturilor. Astfel apar dermatita de stază şi ulcerul varicos,cu acele răni care nu se vindecă.

Statul prelungit în picioare sau pe scaun,căldura excesivă,obezitatea,sarcina sunt câteva dintre cauzele bolii,dar principala cauză (80%) este factorul genetic,adică boala se transmite în familie.

Boala este mai frecventă la femei. Odată cu venirea verii,temperaturile ridicate,expunerea la soare şi deshidratarea pot agrava boala varicoasă pentru că vasele se dilată şi creşte vâscozitatea sângelui.

Ce trebuie să faci

În primul rând,să te hidratezi bine,pentru a reduce  vâscozitatea sângelui şi a preveni apariţia trombozelor. Bea ceai sau apă plată,nu sucuri carbogazoase sau băuturi alcoolice. Evită alimentele condimentate şi expunerea prelungită la soare. Dacă ai muncă de birou,este bine ca la fiecare oră să faci o plimbare de 5-10 minute.

„Sunt de evitat duşurile fierbinţi,iar persoanele cu varice ar trebui să aplice la final un jet de apă rece pe picioare,de la jumătatea coapsei în jos,pentru a contracara dilatarea  sistemului venos superficial. Este bine să ne odihnim într-o cameră răcoroasă,iar picioarele să fie sprijinite (în călcâie) pe o pernă sau o pătură pliată”,ne sfătuieşte dr. Horia Roman,medic primar chirurgie generală.

Tratamentul chirurgical

Singura soluţie de îndepărtare a varicelor este chirurgicală. Există acum metode mai puţin invazive decât acum 20 de ani.

Flebectomia ambulatorie–permite o recuperare rapidă,fără complicaţii. Venele afectate se îndepărtează prin incizii multiple,mici,care nu necesită sutură.

Fotocoagularea laser– se face cu anestezie locală. Se introduce un cateter pe vena safenă,cu ajutorul căruia se inchid venele cu ajutorul laserului. Recuperarea este rapidă.

Strippingul venos-permite îndepărtarea definitivă a venelor superficiale ale piciorului. Se poate realiza cu anestezie locală,epidurală sau generală şi are rezultate bune în timp.

O aspirină luată zilnic,după masa principală,  ajută la fluidizarea sângeluiRecente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg