Curăţă tenul cu soluţii naturale!

1 51154 original jpg jpeg

Chiar dacă foloseşti cele mai bune creme pentru îngrijirea tenului, nu vei avea un ten luminos şi sănătos dacă nu-l cureţi bine.

Praful  combinat cu produsele hidratante îmbâcseşte tenul,astupă porii şi favorizează producerea punctelor negre şi/sau a comedoamelor.

Un ten foarte încărcat nici nu mai absoarbe cremele cu care este „răsfăţat”,efectul acestora fiind nul.

Pentru a evita toate aceste neplăceri,tenul trebuie curăţat zilnic,chiar dacă nu te machiezi. Poţi prepara soluţii de curăţare a tenului cu ingrediente pe care le găseşti uşor la magazinele cu produse naturiste,fără să mai cheltuieşti bani pe produse cosmetice.

Demachiant astringent

Extractul din arbore de ceai (hamamelis) se găseşte sun gormă de tinctură. Are proprietăţi astringente. Prepară soluţia de curăţare a tenului din 1 ceaşcă hamamelis şi două linguri alcool. Dacă ai pielea sensibilă la alcool,înlocuieşte-l cu ¼ cană de oţet alb. Umezeşte discurile demachiante cu această soluţie şi curăţă tenul cu mişcări blânde,pentru a nu irita pielea. Nu se foloseşte pe pleoape sau în zona ochilor.

Nucşoară şi miere

Nucşoara ajută la vindecarea cicatricelor rămase după extragerea coşurilor. Amestecă a linguriţă de nucşoară cu o linguriţă de miere şi freacă bine,să se omogenizeze. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze 20 minute. Clăteşte apoi cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Scapă de punctele negre

Poţi îndepărta foarte uşor  punctele negre folosind lămâie. Acidul citric este un exfoliant natural care ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi a  nesuferitelor puncte negre. După demacherea şi cruăţarea tenului,taie o lămâie pe jumătate şi freacă tenul cu cele două jumătăţi. Sau poţi stoarce zeama unei lămâi,îndepărtezi sâmburii şi amesteci zeama două linguriţe apă de trandafiri. Vei obţine o soluţie pentru curăţat faţa excelentă şi parfumată!



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg