Curăţenia de primăvară: cum să-ţi răsfeţi tenul

1 64702 original jpg jpeg

Ziua se măreşte, soarele îşi face mai des apariţia şi este necruţător cu tenul nostru, scoate în evidenţă toate efectele neplăcute ale iernii: ten deshidratat de căldură din aerul condiţionat sau calorifere şi mai puţin aer proaspăt, aspru din cauza gerului şi chiar puţin mai ridat. Ce e de făcut?

Exfolierea,baza tratamentului de frumuseţe

O curăţare profundă şi eficientă a tenului îi va reda acestuia strălucrirea,îl va face mai mătăsos. Pentru curăţarea tenului nu folosi un scrub prea dur,pielea deja deshidratată poate fi traumatizată şi va arăta mai rău decât înainte. Alege un produs de curăţat şi o cremă hidratantă care conţin AHA (acizi alfa-hidroxici) sau BHA (acizi beta-hidrocixi) pentru că acestea ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Foloseşte pentru curăţarea pielii şerveţele speciale de la Dove sau Olay.

Paşi pentru”înnoirea” pielii

Aplică pe faţă o loţiune de curăţare,un tonifiant şi o cremă hidratantă  de două ori pe zi:dimineaţa şi seara. O dată pe săptămână poţi curăţa faţa cu abur,după care aplici o mască .

Pentru un ten normal spre gras,se recomandă o mască preparată din două albuşuri bătute cu1/4 cană suc de portocale. Se aplică amestecul pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze 15 minute. Apoi se clăteşte faţa cu apă  călduţă.

Pentru ten sensibil este recomandată o mască de fulgi de ovăz. Se amestecă 3 linguri de fulgi cu apă fierbinte,se lasă să se răcească apoi se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute. Se clăteşte faţă cu apă călduţă.

Atenţie!

Dacă ai puncte negre sau coşuri,nu încerca să le scoţi,apelează la o cosmeticiană sau un dermatolog. Altfel,rişti să rămâi cu cicatrice inestetice.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg