Dacă faci asta la volan, ai toate șansele să fii psihopat!

Cercetătorii de la Universitatea Regensburg au descoperit o legătură uimitoare între psihopați și un obicei pe care mulți români îl au atunci când conduc…

image

Nu trebuie să urci agresiv bordurile cu roțile mașinii și nici nu trebuie să spui cuvinte urâte în trafic pentru ca oamenii de știință să-și dea seama că ai niște caracteristici ale personalității… mai puțin plăcute.

Astfel, șoferii care s-au dovedit a avea niște comportamente condamnabile – precum machiavellismul, narcisismul și psihopatia – tind să folosească telefonul mobil atunci când se află la volan. Mai mult, nici măcar nu se simt vinovați pentru asta, li se pare perfect normal să „împuște doi iepuri deodată” - să comunice cu diverși oameni, să trimită mesaje sau să compună e-mail-uri întregi în timp ce se deplasează pe șosele și încearcă să ajungă la destinație.

Același studiu subiliniază o realitate destul de neplăcută, conform căreia cei care au avut un scor ridicat de psihopatie sunt de trei ori mai înclinați să comită ilegalități în trafic decât restul participanților la circulația auto.

Oamenii de știință au strâns informații de la aproape 1000 de șoferi germani, care au fost testați de cele trei trăsături neplăcute ale personalității - machiavellismul, narcisismul și psihopatia. În urma analizei făcute, 61% dintre șoferii participanți la studiu au recunoscut că folosesc telefonul mobil atunci când conduc mașina.

image

Mai mult, aceștia nu consideră o mare problemă comportamentul lor în trafic, nu se simt vinovați să dau telefoane și mesaje în timp ce se află la volan și pun astfel în pericol viața altori participanți la trafic sau a pietonilor.

Cei care au avut un scor mare pentru machiavellism, adică acel gen de personalitate care e legat de comportamentul manipulator, încearcă chiar să ascundă că folosesc telefonul când conduc mașina, ceea ce este și mai grav decât cei care vorbesc la mobil și își recunosc, totuși, greșeala.

În concluzie, și la noi în țară există mulți șoferi care, prinși în trafic, consideră prielnic timpul petrecut la volan pentru a lua legătura cu alți oameni și-a le comunica tot ce au de comunicat. Că sunt ei psihopați sau nu, rămâne ca specialiștii să-și dea cu părere. Până una-alta, trebuie avut grijă cum ne deplasăm cu toții pe șosea, pentru a nu pune nicio viață omenească în pericol.

foto - ShutterstockRecente

p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg