De ce nu suporta Elvis să i se spună „Regele”

Pentru lumea întreagă, Elvis Presley a fost și continuă să fie Regele Rock & Roll, însă titulatura, oricât de flatantă ar fi, nu i-a convenit deloc legendarului cântăreț. De ce oare?

elvis bun profimedia 0642982238 jpg

A revoluționat muzica și prezența scenică, a cucerit generații întregi de oameni și-a fermecat cu vocea lui inconfundabilă, fizicul desăvârșit și mișcările seducătoare pe care le făcea în concerte. Nu-i de mirare că deschizătorul de drumuri a fost numit de public și presă „Regele”. Elvis, însă, nu a primit niciodată asemenea denumire ca pe un compliment, ci îl deranja chiar.

Muzicianul provenit din Memphis avea un respect imens pentru un alt rocker care apăruse pe scena rock & roll înaintea lui. De fapt, pentru el acesta era adevăratul „Rege”. Despre cine este vorba?  

Cariera uluitoare a lui Presley a început ca în mod obișnuit pentru muzicieni. Inspirat de muzica unor artiști dinaintea lui, Elvis a contribuit cu talent incontestabil și muncă asiduuă la succesul său fenomenal.

Britannica susține că Elvis Presley n-ar fi ajuns cine a fost dacă n-ar fi existat Arthur Crudup, un interpret de blues cunoscut sub numele de „Big Boy”. Arthur a cântat primul „That's All Right Mama”, însă interpretarea inedita a lui Presley a făcut cunoscută melodia și i-a propuslsat cariera lui Elvis. Totuși nu Crudup era Regele…

1 elvis presley jpg jpeg

O altă sursă de inspirație pentru Elvis a fost Antoine Domino Jr., cunoscut în lumea muzicală ca „Fats Domino”, cel pe care superstarul rock & roll îl considera cu adevărat „Regele Rock & Roll”. Născut în New Orleans, în 1928, și-a lansat primul album când avea 20 și ceva de ani și a devenit, astfel, atât o sursă de inspirație pentru Elvis Presley, cât și rivalul său.

În 1969, Elvis și-a început concertele lui faimoase din Las Vegas și tot atunci a fost denumit mai pregnant ca niciodată Regele. Cu toate astea, Presley a ținut să precizeze, într-una dintre conferințele lui de presă, că Domino era „adevăratul Rege al Rock & Roll” și că „numeni nu poate cânta melodiile acestea ca el”. Câtă modestie, nu?

Foto - ProfimediaRecente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg