De ce nu suporta Elvis să i se spună „Regele”

Pentru lumea întreagă, Elvis Presley a fost și continuă să fie Regele Rock & Roll, însă titulatura, oricât de flatantă ar fi, nu i-a convenit deloc legendarului cântăreț. De ce oare?

elvis bun profimedia 0642982238 jpg

A revoluționat muzica și prezența scenică, a cucerit generații întregi de oameni și-a fermecat cu vocea lui inconfundabilă, fizicul desăvârșit și mișcările seducătoare pe care le făcea în concerte. Nu-i de mirare că deschizătorul de drumuri a fost numit de public și presă „Regele”. Elvis, însă, nu a primit niciodată asemenea denumire ca pe un compliment, ci îl deranja chiar.

Muzicianul provenit din Memphis avea un respect imens pentru un alt rocker care apăruse pe scena rock & roll înaintea lui. De fapt, pentru el acesta era adevăratul „Rege”. Despre cine este vorba?  

Cariera uluitoare a lui Presley a început ca în mod obișnuit pentru muzicieni. Inspirat de muzica unor artiști dinaintea lui, Elvis a contribuit cu talent incontestabil și muncă asiduuă la succesul său fenomenal.

Britannica susține că Elvis Presley n-ar fi ajuns cine a fost dacă n-ar fi existat Arthur Crudup, un interpret de blues cunoscut sub numele de „Big Boy”. Arthur a cântat primul „That's All Right Mama”, însă interpretarea inedita a lui Presley a făcut cunoscută melodia și i-a propuslsat cariera lui Elvis. Totuși nu Crudup era Regele…

1 elvis presley jpg jpeg

O altă sursă de inspirație pentru Elvis a fost Antoine Domino Jr., cunoscut în lumea muzicală ca „Fats Domino”, cel pe care superstarul rock & roll îl considera cu adevărat „Regele Rock & Roll”. Născut în New Orleans, în 1928, și-a lansat primul album când avea 20 și ceva de ani și a devenit, astfel, atât o sursă de inspirație pentru Elvis Presley, cât și rivalul său.

În 1969, Elvis și-a început concertele lui faimoase din Las Vegas și tot atunci a fost denumit mai pregnant ca niciodată Regele. Cu toate astea, Presley a ținut să precizeze, într-una dintre conferințele lui de presă, că Domino era „adevăratul Rege al Rock & Roll” și că „numeni nu poate cânta melodiile acestea ca el”. Câtă modestie, nu?

Foto - Profimedia



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg