Depresia post-natala, prin ochii vedetelor

1 71717 original jpg jpeg

Mesajul lor: dacă treci prin depresia post-natală, nu eşti singura. Chiar şi cele care nu sunt mame ştiu că naşterea nu este un proces atât de simplu. Cu toate acestea, există iluzia că odată ce bebeluşul vine pe lume şi mergi cu el acasă, viaţa devine roz.

Totuşi,15% dintre mămici suferă de depresie post partum (PPD). Simptomele acestei afecţiuni includ oboseală,tristeţe,iritabilitate,depresie,insomnie sau sentimentul de distanţă faţă de prorpiul copil,si poate să se declanşeze oricând în primul an după naştere. În faţa acestei afecţiuni,nici celebrităţile nu sunt imune,iar unele dintre ele şi-au deschis sufletulîn public,pentru ca mamele care suferă de PPD să ştie că nu sunt singure.

Hayden Panettiere

În octombrie 2014,la aproape un an de la naşterea fiicei sale Kaya,startul din Nashville a dezvăluit pentru US Weekly că ia tratament pentru PPD. „Când ţi se spune despre depresia postpartum,crezi că  e vorba de sentimentele negative faţă de copilul tău. Că asta presupune să îţi răneşti copilul”,spunea Hayden. „N-am avut niciodată acele sentimente. Unele femei da. Dar nu îţi dai seama ce spectru larg de sentimente poţi experimenta. Te loveşti de multă neînţelegere”.

Courtney Cox

În 2005,Courteney declara pentru USA Today că a suferit de PPD,la vreo şase luni după ce fiica ei,Coco,a venit pe lume. „Nu puteam să dorm. Şi eram cu adevărat deprimată. M-am dus la doctor şi am descoperit că hormonii mei o luaseră razna”. Tratamentul pe bază de hormoni şi suportul amicilor ei au ajutat-o ​​să treacă peste acel episod.

Kendra Wilkinson

Actriţa din Girls Next Door a vorbit deschis despre lupta ei cu PPD pentru revista People,în 2011. „Am ajuns destul de rău,dar nu în punctul în care aş fi făcut rău familiei mele. Am fost o mamă grozavă şi am făcut ceea ce a fost nevoie,dar am fost cu siguranta foarte deprimată. Maternitatea este o mare schimbare în viaţă şi se întâmplă peste noapte”,spunea ea.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth a dezvăluit că ea a trecut prin depresia post natală după sosirea pe lume a celui de-al doilea copil,Moise,în 2006. „Am aşteptat să am parte de încă o perioadă de euforie,după naşterea lui,la fel cum am avut atunci când fiica mea s-a născut,cu doi ani în urmă”,scria ea pe site-ul ei. „În schimb,m-am confruntat cu una dintre cele mai întunecate şi mai dureroase capitole din viaţa mea. Timp de cinci luni,am suferit de depresie post-natală”.

Drew Barrymore

La fel ca Gwyneth,Drew a suferit de PPD după naşterea celui de-al doilea copil,Frankie. Ea a dezvăluit:„Nu am suferit de depresie postpartum după prima naştere,aşa că nu am înţeles ce înseamnă asta. Eu mă simţeam minunat! După al doilea copil am înţeles despre ce vorbesc oamenii. Este un tip complet diferit de trăiri. Copleşitoare”,spune actriţa.

Alanis Morissette

Căştigătoarea unui premiu Grammy,Alanis nu este străină de depresie. Cu toate astea,nimic nu o pregătise pentru gradul şi intensitatea PPD,prin care a trecut după naşterea fiului ei,Ever. „Sunt predispusă la depresie,dar ceea ce m-a surprins de data aceasta a fost durerea fizică”,a povestit ea pentru ET Canada. „Nu mi-am dat seama cât de tare te pot durea membrele,spatele,mijlocul,capul,totul. Şi asta a durat 15 luni. Orice gest presupunea de 50 de ori mai mult efort decât în mod normal”.Recente

Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg