Extravagantă până la sfârșit! Ultima dorință a lui Vivienne Westwood

Creatoarea de modă a murit la 81 de ani, pe 29 decembrie 2022, și a fost înmormântată în satul ei natal, în Tintwhistle, unde totul a decurs conform ultimelor ei dorințe.Ce pretenții a avut?

image

Ultima dorință a faimoasei creatoare de modă britanice a fost ca înmormântarea ei să aibă loc în Biserica lui Iisus din Derbyshire, satul în care a crescut, iar, decorul să fie cât se poate de special – să conțină un material mult îndrăgit ei. De fapt, pe patul de moarte, Vivienne a cerut ca totul să fie acoperit cu ecosez, acea țesătură în carouri de diferite culori intense care-i plăcea ei foarte mult, iar costul acestui mic detaliu a fost semnificativ.

Familia designerului cu influențe punk a cheltuit nu mai puțin de 52.000 de euro pe acest material care a decorat locul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Westwood. Ceremonia în sine a fost restrânsă, doar familia a participat la înmormântarea uneia dintre cele mai mari creatoare de modă din lume, cea care a inițiat mișcarea punk în fashion și care a îmbrăcat numeroase celebrități, de lungul deceniilor, cu ținutele ei rock & roll.  

Mark Greig și soția sa, Julie, de la Harris Tweed Scotland, au fost desemnați să îndeplinească ultima dorință a designerului. Ei au folosit nu mai puțin de 45m de material ecosez pentru a decora biserica pe timpul ceremoniei funerare.

Dame Vivienne i-a dezvăluit bunului ei prieten, designerul britanic Jeff Banks, că își dorea ca biserica în care va avea loc înmormântarea ei să fie acoperită în ecosezul ei îndrăgit, MacLeod, pe care l-a folosit în mai multe colecții de-ale ei. Astfel, biserica a fost „îmbrăcată” în țesătura mult îndrăgită a creatoarei, după care localnicii au luat câte o bucată din material ca amintire de la eroina orășelului lor.

Dame Vivienne Westwood a schimbat cu totul moda în momentul în care a intrat în acest domeniu cu creațiile ei punk, extrem de originale. Talentata creatoare a folosit adesea ecosezul în colecțiile care au cucerit pe loc întrega lume.

Soții Greig au adus personal țesătura la biserica în care a fost înmormântat designerul britanic. „Ultima dorință a lui Vivienne Westwood a fost să se organizeze o ceremonie restrânsă, la care să participe doar familia. Nu și-a dorit o înmormântare fastuoasă, la care să fie prezentă presa, a fost doar familia ei într-o biserică mică. Iar acea mică biserică trebuia să fie acoperită cu materialul ei preferat – Harris Tweed”, a dezvăluit domnul Greig.

Stâlpii din biserică erau îmbrăcați în ecosez, iar, lângă ei, stăteau buchete de flori uscate ale căror tulpini erau, de asemenea, prinse cu aceeași țesătură. „Ideea e că ecosezul poate avea diverse modele, sunt sute de modele din care poți alege, însă a trebuit să fie unul special - doar ecosezul MacLeod. Acesta a fost preferatul lui Vivienne Westwood!”, a conchis domnul Greig.

Decorul de peste 50.000 de euro a fost pe gustul familiei decedatei, lucru care n-a rămas nerăsplătit. Doamna Greig a primit o scrisoare de mulțumire din partea prietenului bun al lui Vivienne, Jeff Banks, și un colier de-ai celebrei creatoare de modă.

Vivienne Isabel Swire s-a născut pe 8 aprilie 1941, în satul Tintwistle, din Derbyshire, într-o familie de muncitori care și-a încurajat, însă, cei trei copii să fie cât se poate de creativi. În adolescență, designerul cumpăra haine second hand, pe care le desfăcea pentru a înțelege mai bine croiala lor. „Sincer vă spună, la 5 ani puteam face deja o pereche de încălțări singură-singurică!”, a dezvăluit talentata creatoare la un moment dat.

Foto - Shutterstock



Recente

George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg
Laura, Ada si Adela Retreat Vama Veche  jpg
terapia prin țipăt  foto   Shutterstock jpg