Extravagantă până la sfârșit! Ultima dorință a lui Vivienne Westwood

Creatoarea de modă a murit la 81 de ani, pe 29 decembrie 2022, și a fost înmormântată în satul ei natal, în Tintwhistle, unde totul a decurs conform ultimelor ei dorințe.Ce pretenții a avut?

image

Ultima dorință a faimoasei creatoare de modă britanice a fost ca înmormântarea ei să aibă loc în Biserica lui Iisus din Derbyshire, satul în care a crescut, iar, decorul să fie cât se poate de special – să conțină un material mult îndrăgit ei. De fapt, pe patul de moarte, Vivienne a cerut ca totul să fie acoperit cu ecosez, acea țesătură în carouri de diferite culori intense care-i plăcea ei foarte mult, iar costul acestui mic detaliu a fost semnificativ.

Familia designerului cu influențe punk a cheltuit nu mai puțin de 52.000 de euro pe acest material care a decorat locul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Westwood. Ceremonia în sine a fost restrânsă, doar familia a participat la înmormântarea uneia dintre cele mai mari creatoare de modă din lume, cea care a inițiat mișcarea punk în fashion și care a îmbrăcat numeroase celebrități, de lungul deceniilor, cu ținutele ei rock & roll.  

Mark Greig și soția sa, Julie, de la Harris Tweed Scotland, au fost desemnați să îndeplinească ultima dorință a designerului. Ei au folosit nu mai puțin de 45m de material ecosez pentru a decora biserica pe timpul ceremoniei funerare.

Dame Vivienne i-a dezvăluit bunului ei prieten, designerul britanic Jeff Banks, că își dorea ca biserica în care va avea loc înmormântarea ei să fie acoperită în ecosezul ei îndrăgit, MacLeod, pe care l-a folosit în mai multe colecții de-ale ei. Astfel, biserica a fost „îmbrăcată” în țesătura mult îndrăgită a creatoarei, după care localnicii au luat câte o bucată din material ca amintire de la eroina orășelului lor.

Dame Vivienne Westwood a schimbat cu totul moda în momentul în care a intrat în acest domeniu cu creațiile ei punk, extrem de originale. Talentata creatoare a folosit adesea ecosezul în colecțiile care au cucerit pe loc întrega lume.

Soții Greig au adus personal țesătura la biserica în care a fost înmormântat designerul britanic. „Ultima dorință a lui Vivienne Westwood a fost să se organizeze o ceremonie restrânsă, la care să participe doar familia. Nu și-a dorit o înmormântare fastuoasă, la care să fie prezentă presa, a fost doar familia ei într-o biserică mică. Iar acea mică biserică trebuia să fie acoperită cu materialul ei preferat – Harris Tweed”, a dezvăluit domnul Greig.

Stâlpii din biserică erau îmbrăcați în ecosez, iar, lângă ei, stăteau buchete de flori uscate ale căror tulpini erau, de asemenea, prinse cu aceeași țesătură. „Ideea e că ecosezul poate avea diverse modele, sunt sute de modele din care poți alege, însă a trebuit să fie unul special - doar ecosezul MacLeod. Acesta a fost preferatul lui Vivienne Westwood!”, a conchis domnul Greig.

Decorul de peste 50.000 de euro a fost pe gustul familiei decedatei, lucru care n-a rămas nerăsplătit. Doamna Greig a primit o scrisoare de mulțumire din partea prietenului bun al lui Vivienne, Jeff Banks, și un colier de-ai celebrei creatoare de modă.

Vivienne Isabel Swire s-a născut pe 8 aprilie 1941, în satul Tintwistle, din Derbyshire, într-o familie de muncitori care și-a încurajat, însă, cei trei copii să fie cât se poate de creativi. În adolescență, designerul cumpăra haine second hand, pe care le desfăcea pentru a înțelege mai bine croiala lor. „Sincer vă spună, la 5 ani puteam face deja o pereche de încălțări singură-singurică!”, a dezvăluit talentata creatoare la un moment dat.

Foto - ShutterstockRecente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg