Chanel, denumită Coco de la „cocotte” („prostituată”) sau de la petrecerile ei cu cocaină?

Designerul francez a revoluționat moda, a creat unul dintre cele mai cunoscute parfumuri din toate timpurile și a devenit o sursă de inspirație pentru milioane de oameni din întreaga lume. Mai puțin cunoscut este faptul că a colaborat cu naziștii când nemții au cucerit Franța, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind o mare admiratoare a lui Hitler, a avut relații intime atât cu bărbați, cât și cu femei și a consumat substanțe interzise fără să ezite prea mult.

10 coco chanel 002 15416 1 jpg jpeg

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (1883 – 1971) a dominat industria haute couture timp de șase decenii. A inventat ținute confortabile, care au înlocuit corsetele incommode ale secolului al IXX-lea, a creat „little black dress”, adică acea rochie neagră pe care e recomandat și-n ziua de azi să o avem toate în garderobă, setul de bijjuterii din perle, costumul Chanel și poșetele matlasate emblematice.

Cel mai de succes produs al său este probabil primul parfum pe care l-a lansat, Chanel no. 5, iar pentru toate aceste realizări răsunătoare revista Time a publicat lista celor mai influenți oameni din secolul al XX-lea, iar Coco Chanel era singurul creator de modă inclus în flatantul clasament.

Adevăruri nespuse

În biografia „Coco Chanel: An Intimate Life”, semnată de Lisa Chaney, stă scris negru pe alb că legendara creatoare de modă folosea adesea opium și că avea relații bisexuale, numeroase aventuri amoroase și o idilă în toată regula cu un spion nazist.

„Bazându-se pe scrisori și alte documente, nou descoperite, cartea controversată a lui Chaney dezvăluie adevărul despre obiceiul lui Chanel de-a consuma droguri și aventurile ei lesbiene. Și întrebarea legată de iubitul ei geman, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, (era el oare spion nazist?), primește acum, cu siguranță, un răspuns”, susțin cei de la editura Penguin.

„Inteligentă și fascinantă, ea a devenit muză, patroană și amanta unora dintre cei mai faimoși artiști ai vremii, inclusiv a lui Picasso, Dali și Stravinsky”, continuă aprecierile la adresa lui Chanel.

Vezi şi: Deschizătoare de drumuri. Coco Chanel a inventat moda tenului bronzat din greşeală

De unde i se trage numele?

Se pare că Coco consuma opium fără restricții, considerând morfina „un sedativ inocent”. De fapt, designerul a devenit cunoscut, în cercurile lui selecte, și pentru petrecerile pline de cocaină pe care le dădea. De aici să fie denumită oare Coco Chanel?  

Există, totuși, păreri care susțin că Coco este un alint, o poreclă dată de tatăl ei. Chiar ea a susținut acest lucru, însă mai mulți istori neagă vehement spusele ei, având în vedere minciunile pe care le servea constant necunoscuților despre familia ei. Adevărul e că marea creatoare de modă a primit numele pe vremea când lucra în cabaret, în calitate de cântăreață, când încânta clienții cu melodia cunoscută la acea vreme Who Has Seen Coco?

Alții sunt convinși că Coco vine de la cocotte, care înseamnă, în franceză, prostituată, în timp ce nici ipoteza denumirii ei după patrecerile ei pline de cocaine nu poate fi exclusă din discuție. „Ea găzduia cele mai tari petreceri cu cocaine din Paris!”, e de părere Lisa Chaney.

Vezi şi: Primul supermodel faimos de la Hollywood. Blestemul frumuseţii ei şi tragedia pe care a provocat-o

Indiferent de unde provine numele ei, Coco Chanel a revoluționat moda și a creat unele dintre cele mai emblematice produse de pe piața fashion din ziua de astăzi. După o viață bogată și tumultoasă, Coco Chanel s-a stins din viață în 1971, la 87 de ani.Recente

Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg