Chanel, denumită Coco de la „cocotte” („prostituată”) sau de la petrecerile ei cu cocaină?

Designerul francez a revoluționat moda, a creat unul dintre cele mai cunoscute parfumuri din toate timpurile și a devenit o sursă de inspirație pentru milioane de oameni din întreaga lume. Mai puțin cunoscut este faptul că a colaborat cu naziștii când nemții au cucerit Franța, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind o mare admiratoare a lui Hitler, a avut relații intime atât cu bărbați, cât și cu femei și a consumat substanțe interzise fără să ezite prea mult.

10 coco chanel 002 15416 1 jpg jpeg

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (1883 – 1971) a dominat industria haute couture timp de șase decenii. A inventat ținute confortabile, care au înlocuit corsetele incommode ale secolului al IXX-lea, a creat „little black dress”, adică acea rochie neagră pe care e recomandat și-n ziua de azi să o avem toate în garderobă, setul de bijjuterii din perle, costumul Chanel și poșetele matlasate emblematice.

Cel mai de succes produs al său este probabil primul parfum pe care l-a lansat, Chanel no. 5, iar pentru toate aceste realizări răsunătoare revista Time a publicat lista celor mai influenți oameni din secolul al XX-lea, iar Coco Chanel era singurul creator de modă inclus în flatantul clasament.

Adevăruri nespuse

În biografia „Coco Chanel: An Intimate Life”, semnată de Lisa Chaney, stă scris negru pe alb că legendara creatoare de modă folosea adesea opium și că avea relații bisexuale, numeroase aventuri amoroase și o idilă în toată regula cu un spion nazist.

„Bazându-se pe scrisori și alte documente, nou descoperite, cartea controversată a lui Chaney dezvăluie adevărul despre obiceiul lui Chanel de-a consuma droguri și aventurile ei lesbiene. Și întrebarea legată de iubitul ei geman, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, (era el oare spion nazist?), primește acum, cu siguranță, un răspuns”, susțin cei de la editura Penguin.

„Inteligentă și fascinantă, ea a devenit muză, patroană și amanta unora dintre cei mai faimoși artiști ai vremii, inclusiv a lui Picasso, Dali și Stravinsky”, continuă aprecierile la adresa lui Chanel.

Vezi şi: Deschizătoare de drumuri. Coco Chanel a inventat moda tenului bronzat din greşeală

De unde i se trage numele?

Se pare că Coco consuma opium fără restricții, considerând morfina „un sedativ inocent”. De fapt, designerul a devenit cunoscut, în cercurile lui selecte, și pentru petrecerile pline de cocaină pe care le dădea. De aici să fie denumită oare Coco Chanel?  

Există, totuși, păreri care susțin că Coco este un alint, o poreclă dată de tatăl ei. Chiar ea a susținut acest lucru, însă mai mulți istori neagă vehement spusele ei, având în vedere minciunile pe care le servea constant necunoscuților despre familia ei. Adevărul e că marea creatoare de modă a primit numele pe vremea când lucra în cabaret, în calitate de cântăreață, când încânta clienții cu melodia cunoscută la acea vreme Who Has Seen Coco?

Alții sunt convinși că Coco vine de la cocotte, care înseamnă, în franceză, prostituată, în timp ce nici ipoteza denumirii ei după patrecerile ei pline de cocaine nu poate fi exclusă din discuție. „Ea găzduia cele mai tari petreceri cu cocaine din Paris!”, e de părere Lisa Chaney.

Vezi şi: Primul supermodel faimos de la Hollywood. Blestemul frumuseţii ei şi tragedia pe care a provocat-o

Indiferent de unde provine numele ei, Coco Chanel a revoluționat moda și a creat unele dintre cele mai emblematice produse de pe piața fashion din ziua de astăzi. După o viață bogată și tumultoasă, Coco Chanel s-a stins din viață în 1971, la 87 de ani.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg