Ultimele cuvinte rostite de Coco Chanel. Cum a murit?

Oricine e interesat de modă știe cine a fost Coco Chanel și ce a realizat ea în cariera ei plină de succes, ce imperiu a construit și ce moștenire de preț ne-a lăsat nouă tuturor. Însă ce i-a adus sfârșitul uneia dintre cele mai mari creatoare de modă din toate timpurile?

Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg

Designerul francez și celebra femeie de afaceri și-a deschis primul magazin în Paris, în 1910, care a pus bazele imperiului fashion care a făcut-o cunoscută în întreaga lume. Coco nu numai că a creat ținute frumoase, dar a revoluționat, de fapt, întreaga industrie vestimentară.

A creat micuța rochie neagră, care e indispensabilă oricărei femei care se dorește elegantă și frumoasă, a popularizat pantalonii în rândul femeilor pe vremea în care reprezentantele sexului frumos nu ieșeau din rochii și fuste. Chanel a fost cunoscută pentru determinarea cu care muncea, pentru eforul depus până-n ultima zi din viața ei, care s-a petrecut la 87 de ani.

Știai? Coco Chanel a inventat moda tenului bronzat din greşeală

Ce-a scris presa vremii

Pe 10 ianuarie 1971, The New York Times a publicat un articol despre moartea lui Coco Chanel, la aproape 90 de ani, cum spuneam. Publicația respectivă a precizat că faimoasa creatoare de modă și-a dat ultima suflare în camera sa din hotelul Ritz din Paris și s-a dus la cele veșnice în cel mai liniștit mod cu putință. Apropiații ei susțineau că Coco n-a suferit deloc și că nu prezenta niciun semn că ar fi fost bolnavă de ceva înainte să se prăpădească.

Cu o zi înainte de-a muri, angajații de la Casa Chanel spuneau că celebra creatoare de modă lucra neîncetat pentru a face ca colecția la care lucra să fie perfectă. Analiza pe toate părțile toate detaliile creațiilor ei, verifica nasturii, tivurile, materialele sosite, tot, precizează Times of India.

Citește și Coco Chanel, acuzată că a fost spion nazist. A ajutat-o Winston Churchill să scape de închisoare?

Muncă până în ultima secundă

Angajații ei au fost șocați să afle că Chanel a murit, pentru că părea într-o formă fizică bună, în ciuda vârstei înaintate pe care o avea. Unul dintre anagajați chiar a precizat că Coco se grăbea parcă să termine odată colecția, de parcă știa că nu mai avea mult timp la dispoziție. „Voia să pregătească totul chiar înainte de-a muri”, a declarat acesta.

Înainte de-a se prăpădi, Chanel a făcut o plimbare cu unul dintre prietenii ei înainte de-a se retrage în camera ei de hotel. The Guardian susține că ultimele cuvinte ale lui Coco Chanel au fost – „Vedeți, așa se moare!”, i-a adresat menajerei ei ultima replică înainte de-a închide ochii pentru totdeauna.

Vezi și Chanel, denumită Coco de la „cocotte” („prostituată”) sau de la petrecerile ei cu cocaină?Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg