Fiica Christinei Applegate, Sadie, suferă de o afecțiune rară

Christina Applegate a dezvăluit că fiica ei, Sadie, suferă de o afecțiune rară, la doar 13 ani. Despre ce este vorba, dar și cum i-a afectat viața, află din rândurile de mai jos! 

image

Problemele se țin scai de vedeta serialului „Friends‟, Christina Applegate! După ce s-a aflat că scleroza multiplă i-a provocat probleme locomotorii și depresie, actrița a dezvăluit că singura ei fiică, Sadie, are probleme de sănătate. 

Citește și acest articol: Christina Applegate este în depresie: „Nu-mi place să trăiesc” 

Cu ce se confruntă fiica actriței? 

Sadie suferă de o afecțiune neurologică, numită Sindromul postural tachycardia (POTS), o boală rară, caracterizată prin creșterea rapidă a frecvenței cardiace când persoana diagnosticată se ridică în picioare. 

Simptomele resimțite pot fi: palpitații, amețeală, ceață pe creier, transpirație excesivă, dureri de cap, senzație de leșin, greață, oboseală, față palidă, depigmentarea mâinilor și slăbiciune fizică. Aceste manifestări se pot agrava în zilele calde, dacă persoana a stat mult timp în picioare, dacă este răcită sau dacă nu a consumat suficientă apă și sare. 

Mai mult decât atât, fiica Christinei Applegate suferă și de misofonie, o tulburare neurofiziologică care implică toleranța scăzută la anumite sunete.

Vezi și acest articol: Ce este misofonia, afecțiunea cu care se confruntă tot mai multe persoane 

„Sufăr de o boală care se numește POTS. Nu am nicio idee ce înseamnă, de fapt, dar îmi afectează inima. Mă simt foarte slăbită și experimentez o senzație de leșin‟, a dezvăluit Sadie în podcastul mamei sale, „MeSsy‟, care a mai spus că în zilele calde își poate pierde cunoștința. 

Potrivit „Clinicii Cleverland‟, acest sindrom nu pune viața în pericol, însă poate interfera foarte mult cu sarcinile zilnice, așa cum s-a întâmplat și în cazul lu Sadie:

„Anul trecut, mă duceam la asistentă de multe ori pe zi, deoarece simțeam că voi leșina. În clasă mă ridicam în picioare și spuneam că trebuie să merg la asistentă.‟ Pe atunci, ea nu știa de acest diagnostic, iar profesorii au crezut că suferă, de fapt, de anxietate:

„M-a rănit fizic și emoțional‟, a spus Sadie, care a menționat că prin această experiență a reușit să o înțeleagă pe mama ei, diagnosticată cu o boală autoimună: „Simt că dacă nu aș fi avut acest lucru, mi-ar fi fost mult mai greu să înțeleg prin ce trece mama.‟ 

Sursă foto: Pinterest 



Recente

Vedete  jpg
Otilia jpeg
SAGA24 landscape png
UNTOLD   TOP 100 FESTIVALS 2024 jpeg
pozitie verticala jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Pierce Brosnan  foto   Shutterstock jpg
moarte jpg
Shania Twain jpg
Nicola Peltz, Victoria Beckham  jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock jpg
nunta jpg
UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi  jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg