Fondul de ten, secretul machiajului perfect

1 47935 original jpg jpeg

Un machiaj impecabil înseamnă o bază bună. Aşadar, pentru a evita eventualele neplăceri, ai grijă să-ţi alegi fondul de ten potrivit tipului tău de piele. Iată de ce trebuie să ţii cont.Ten uscat

Pentru tenul uscat există fonduri de ten pe bază de ulei,care hidratează şi protejează pielea. Acestea pot fi folosite în timpul iernii şi de persoanele cu ten normal,deoarece pielea este mult mai deshidratată. Fondul de ten pe bază de ulei se găseşte sub formă de cremă sau lichid şi are un conţinut mic de pudră. Din această cauză nu are o putere mare de acoperire. Prin urmare,dacă ai unele imperfecţiuni,aplică înaintea fondului de ten un corector pe zonele afectate.Evităprodusele compacte,pe care de obicei le găseşti sub formă de baton.Ten gras

sunt destinate persoanelor cu tenul gras,oferind senzaţia de piele mată. Aceste produse au un conţinut ridicat de pudră şi sunt în general compacte,sub formă de stick sau lichide. Având o putere mare de acoperire,fondul de ten fără ulei satisface cu succes cerinţele tenului gras,care este predispus la acnee şi la puncte negre.

produsele uleioase şi nu aplica mult fond de ten pe faţă din dorinţa de a acoperi toate imperfecţiunile.

Tenul mixt

. De aceea,alege un fond de ten destinat acestui tip de piele (ideal/perfect balance). Aceste tipuri de fond de ten sunt pe bază de apă,care nu blocheză porii şi nu permit formarea luciului. La finalul machiajului poţi aplica pudră matifiantă în zona T.

folosirea produselor grase în zona T.

Dacă ai tenul normal eşti o fericită. Alege un

,deoarece acesta este pe bază de apă şi nu are o putere foarte mare de acoperire,care să-l încarce inutil. Fondul de ten fluid are o textură lejeră,dând tenului un aspect foarte natural.

fondurile de ten matifiante care-ţi pot usca pielea.

sunt ideale pentru un ten ridat. Foloseşte produsul în cantităţi mici şi aplică-l cu ajutorul unui bureţel sau cu o pensulă specială. Fondul de ten cu efect de lifting este foarte bun deoarece formează o peliculă elastică ce întinde pielea. Ţine cont însă de faptul că hidratarea înainte de machiere este esenţială.

produsele care matifiază pielea,deaorece nu se întind şi se strând în pliurile feţei,precum şi pe cele cu particule sidefate,care evidenţiază şi mai mult ridurile.

Dacă nu ai probleme cu tenul,cel mai uşor este să aplici fondul de ten cu mâna. Punctează câteva zone cu produs,apoi întinde,fără a freca,dinspre interiorul feţei către exterior.

Pentru a aplica fondul de ten cu ajutorul unui bureţel specialai nevoie de ceva antrenament. Ideal este să-l aplici puţin câte puţin,prin mişcări de tamponare.

Secretul unui ten impecabil,fără dâre sau pete de culoare,constă în folosirea unei pensule speciale în aplicarea fondului de ten. Aceasta este considerată de make-up artişti ca fiind mai practică decât bureţelul de fond de ten sau simpla aplicare cu degetele,deoarece oferă o dexteritate mai amplă şi un aspect natural.

Sfat:Indiferent ce metodă alegi pentru aplicarea fondului de ten este important să nu freci pielea ci să tamponezi,deoarece fondul de ten are rolul de a forma o peliculă subţire la nivelul tenului pentru a ascunde micile imperfecţiuni.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg