FOTO Primul model transsexual pe coperta celebrei reviste „Sports Illustrated“, ediţia costumelor de baie

1 profimedia 0450312065 jpg jpeg

Modelul şi actriţa americană Leyna Bloom este prima femeie transgender care apare pe coperta celebrei reviste „Sports Illustrated“, ediţia costumelor de baie.

„Această copertă şi acest moment ne spun cum va arăta lumea în viitor. Sunt transsexual şi am crescut într-o lume în care nu a existat nicio reprezentare a acestui lucru în modă. Am ştiut că m-am născut într-o lume în care nu mă încadrez, aşa că a trebuit să creez o lume de care să aparţin. Am vrut doar să fiu văzut în lume şi să le spun oamenilor că persoane ca mine există şi sunt frumoase”, a declarat modelul în vârstă de 27 de ani.

Bloom şi-a urmat visul de a lucra în industria modei şi s-a mutat din Chicago la New York la vârsta de 17 ani. A fost refuzată la multe caStinguri, până a fost descoperită întâmplător, într-un magazin din Soho. Aşa a început cariera ei de model, care include o apariţie în Vogue India sau campanii pentru H&M şi Levi’s.

stanga
dreapta
2 profimedia 0450312022 jpg jpeg
3 profimedia 0434707075 jpg jpeg
4 profimedia 0434681733 jpg jpeg
5 profimedia 0421677428 jpg jpeg
6 profimedia 0541957581 1 jpg jpeg

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Leyna Bloom (@leynabloom)

O postare distribuită de Leyna Bloom (@leynabloom)

Al doilea transsexual din revistă, dar primul pe copertă

Leyna Bloom este una dintre cele trei vedete de pe coperta revistei Sports Illustrated, care în acest an are trei ediţii diferite, cu trei vedete. Celelalte două sunt jucătoarea de tenis Naomi Osaka şi cântăreaţa Megan Thee Stallion.

Revista americană „Sports Illustrated“, ediţia dedicată costumelor de baie, este un etalon atunci când vine vorba de femei superbe care pozează doar în ţinute sumare de plajă. Celebrităţi din modă, muzică, sport, actorie precum Heidi Klum, Tyra Banks, Beyoncé şi Irina Shayk au apărut pe coperta celebrei publicaţii, de-a lungul timpului. Nu este pentru prima dată când „Sports Illustrated“ a promovat un model transsexual. Această premieră a fost bifată anul trecut, în 2020,  când în paginile publicaţiei a apărut modelul brazilian Valentina Sampaio (foto 5 galerie), născută băiat.

FOTO Profimedia